Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ.Καμπά στη Σερβία

ΑΜΥΝΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ.Καμπά στη Σερβία

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - 3 μήνες πριν Last updated -3 μήνες πριν
Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γ.Καμπά στη Σερβία

Η επίσκεψη ήταν διήμερης διάρκειας και κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πεδίο της συνεργασίας των Στρατών Ξηράς των δύο χωρών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και «με ουσιαστικά αποτελέσματα», συμφώνως με υψηλόβαθμη πηγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) η επίσημη επίσκεψη στη Σερβία που πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς,  μετά από σχετική πρόσκληση του του ομολόγου του Αντιστρατήγου Μilosav Simovic, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας.

Η επίσκεψη ήταν διήμερης διάρκειας (11-12 Ιουνίου 2019) και κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο πεδίο της συνεργασίας των Στρατών Ξηράς των δύο χωρών, όπως στους τομείς της εκπαιδεύσεως και η συμμετοχή σε ασκήσεις αλλήλων.

Ο Έλληνας Αρχηγός στη διάρκεια της παραμονής του στη Σερβία επισκέφθηκε τη βάση “Jug”, όπου ενημερώθηκε σχετικώς με τις δραστηριότητες και τις υποδομές του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Μονάδων για Πολυεθνικές Επιχειρήσεις (Multinational Operations Training Centre).

Ακολούθως παρακολούθησε επίδειξη τμημάτων που συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση Επιχειρήσεων Υποστηρίξεως Ειρήνης “Platinum Wolf’19”, στο πεδίο ασκήσεων του “Borovac”.

Ο Αντιστράτηγος Γ.Καμπάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της επισκέψεώς του στη Σερβία συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Αμύνης της Ελλάδος στο Βελιγράδι.

ΑΜΥΝΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ