Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι

ΣΟΦΙΑ ΧΥΤΟΥ - 2 εβδομάδες πριν Last updated -2 εβδομάδες πριν
Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη που έσωσε δεκάδες ζωές στο Μάτι

Την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ο Κώστας Αρβανίτης μαζί με τη γυναίκα του Χρυσαυγή και το 19χρονο γιο τους Δημήτρη, πήραν το καΐκι τους, τον «Ταξιάρχη», και περισυνέλεξαν περίπου 70 ανθρώπους

Το τελευταίο αντίο είπαν πριν λίγη ώρα συγγενείς και φίλοι του ήρωα ψαρά από το Μάτι Κώστα Αρβανίτη, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ο Κώστας Αρβανίτης μαζί με τη γυναίκα του Χρυσαυγή και το 19χρονο γιο τους Δημήτρη, πήραν το καΐκι τους, τον «Ταξιάρχη», και περισυνέλεξαν περίπου 70 ανθρώπους μέσα από τη θάλασσα.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, καθώς εδώ και 3 χρόνια έδινε «μάχη» με την επάρατη νόσο.

Η κηδεία του γίνεται δημοσία δαπάνη όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο Κώστας Αρβανίτης θα αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένειά του, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του αείμνηστου Κώστα Αρβανίτη και τη διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί, όπως οφείλει, στο πλευρό της oικογένειας.

Image-1-3

Εικόνα 1 από 5

ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΤΙ