Χωρίς ταξί θα παραμείνει σήμερα και αύριο (29/5) η Αττική, μετά τη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν επαγγελματίες αυτοκινητιστές.
Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικάτου και η απεργία θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 30 Μαΐου.
Λόγω της 48ωρης απεργίας των ταξί ενισχύονται τα δρομολόγια λεωφορείων και μετρό για τις γραμμές του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» .
Η απόφαση πάρθηκε για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών και επισκεπτών της Αθήνας.
Οι λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου
Οι λεωφορειακές γραμμές που ενισχύονται στις 28 και 29 Μαΐου είναι οι ακόλουθες:
- Χ95 Σύνταγμα – Αερολιμένας Αθηνών (Express): κάθε 15 λεπτά,
- Χ96 Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών (Express): κάθε 12 λεπτά,
- Χ93 Στ. Υπεραστικών Λεωφ. Κηφισού – Αερολιμένας Αθηνών (Express): κάθε 15 λεπτά,
- Χ97 Αερολιμένας Αθηνών – Στ. Ελληνικό (Express, κυκλική): κάθε 30 λεπτά.
Για την ακριβή ενημέρωση των αναχωρήσεων και των δρομολογίων από και προς το Αεροδρόμιο, οι επιβάτες μπορούν να συμβουλεύονται το Σύστημα Τηλεματικής του ΟΑΣΑ.
Τα αεροδρομιακά δρομολόγια του μετρό
Σήμερα και αύριο ενισχύονται, από τις 9.30 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα, τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο.
Για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών δρομολογείται επιπλέον ενισχυτικός συρμός, που θα εκτελεί το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο – Δουκίσσης Πλακεντίας.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί και με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185