Την αποκάλυψη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αγορά του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης Pegasus κάνει «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία στελέχη της ΕΥΠ ήταν σε μυστική αποστολή στο Ισραήλ 6 μήνες πριν τις εκλογές του 2019 ύστερα από ενημέρωση κυβερνητικών στελεχών για δοκιμή και πιθανή απόκτηση του λογισμικού Pegasus. Το δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι ήταν η τέταρτη απόπειρα να αγοραστεί την περίοδο 2016-2019 τέτοιου είδους λογισμικό.
Την ίδια ώρα το Documento αναφέρει ότι ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με κωδικό 5046c για ένα χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2020 έως το Νοέμβριο του 2021. Η εφημερίδα κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα στη Βουλή και ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι δεν πιστεύει όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα
«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο πρωθυπουργός ενέχεται σε αυτή την υπόθεση. Ιδιαιτέρως δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός έκανε όσα τον κατηγορούν τα δημοσιεύματα. Διότι έχω μια μακρά διαδρομή μαζί με τον πρωθυπουργό στην πολιτική. Δεν το πιστεύω σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε ο υπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή σε γερμανική εφημερίδα επαναλαμβάνει πως δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για τις επισυνδέσεις και πως από τεχνικής απόψεως ήταν νόμιμη η επισύνδεση στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.