Χθες, ανήμερα της Παναγίας 15/8, στη Νάξο επικράτησε συναγερμός, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά σε υπαίθριο χώρο με απορρίμματα.
Το περιστατικό οδήγησε σε συλλήψεις δύο αλλοδαπών και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα δύσκολου 24ώρου για την Πυροσβεστική, με δεκάδες μέτωπα φωτιάς σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τη φωτιά σε χώρο με σκουπίδια.
Τα τοπικά ανακριτικά γραφεία, μαζί με κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ερευνούν τα αίτια που οδήγησαν στις πυρκαγιές.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και, σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών για τη δική τους ασφάλεια.
Συνολικά το τελευταίο 24ωρο, από ώρα 18:00 μ.μ. της 15-08-2025 έως ώρα 18:00 της 16-08-2025 εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Η Πυροσβεστική παρακαλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.
Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Λιβάδι Καλαβρύτων
Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/08) σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάδι στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε μία δυσπρόσιτη πλαγιά ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Για κατάσβεση πλέον επιχειρούν 39 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Συνδρομή στην επιχείρηση κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
Χαλκιδική: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Γαλάτιστα
Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (16/8) σε χορτολιβαδική έκταση στην Γαλάτιστα του δήμου Πολυγύρου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 και στο σημείο έφτασαν άμεσα 10 πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση της.
Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα για την πλήρη κατάσβεση της.
Φωτιά στο Κορωπί – Επιχειρούν εναέρια μέσα
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/8) στην περιοχή Αγία Μαρίνα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο και δεν υπάρχει απειλή για σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
Φωτιά στην Κορινθία – Καίει ανάμεσα σε Άσσο και Λέχαιο
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/8) στην Κορινθία, ανάμεσα σε Άσσο και Λέχαιο.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και εθελοντές.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικούς χώρους.