Μετά από πολύωρη διαδρομή από τις Αφίδνες, τα τρακτέρ των αγροτών έφτασαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος.
Λόγω της καθόδου των αγροτών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πανεπιστημίου και επί της Πλατείας Ομόνοιας για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των γεωργικών ελκυστήρων.
Οι αγρότες ξεκίνησαν την πορεία τους λίγο μετά τις 12:00 από τις Αφίδνες, όπου και μετέφεραν τα οχήματά τους σε φορτηγά από τις βάσεις τους στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.
Η διαδρομή των αγροτών για το κέντρο
Μετά την απολύμανση, τα τρακτέρ άρχισαν να κινούνται με τη συνοδεία περιπολικών, από τις πύλες της Αττικής, μέσω της λεωφόρου Κηφισού, ακολουθώντας το δρομολόγιο: Λεωφόρο Αθηνών, Ομόνοια, αντίθετα την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διανυκτερεύσουν μπροστά στη Βουλή.
Από εκεί κατέβηκαν προς το κέντρο με λεωφορεία και έφτασαν στην Ομόνοια, όπου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.
Από την αστυνομία έχει ζητηθεί να σταθμεύσουν έτσι ώστε να μην κλείσει τελείως το Σύνταγμα, ενώ τα λεωφορεία με τους διαδηλωτές θα σταθμεύσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη λεωφόρο Συγγρού, πριν τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν πεζή προς τη Βουλή.
Οι πρώτοι που έκαναν «ποδαρικό» ήταν οι Κρητικοί που έφτασαν με το πλοίο της γραμμής λίγο μετά τις 6:00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.