Οι πιέσεις που φέρεται να υποστήριξε ότι δέχθηκε ο Κ. Φρουζής από την εισαγγελία Διαφθοράς, προκειμένου, κατά τους ισχυρισμούς του, να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα και να υπαχθεί έτσι σε καθεστώς προστασίας, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Συγκεκριμένα, οι δυο αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ε. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης που ερευνούν τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα, προτίθενται να ζητήσουν από τη Βουλή τις καταθέσεις του Κ. Φρουζή και να εξετάσουν τους ισχυρισμούς του περί πιέσεων από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Το δρόμο, δε, αυτό προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο μέλλον, εφόσον υπάρξουν άλλες ανάλογου περιεχομένου με αυτή του Φρουζή καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ή προσκομιστεί οποιαδήποτε έγγραφο με περιεχόμενο που αφορά στην έρευνά τους.
Την ίδια, ώρα εισαγγελικές πηγές με αφορμή την κατάθεση του Κ. Φρουζή τόνιζαν, εκ νέου, ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis στην Ελλάδα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξεταστεί τρεις φορές ανωμοτί στο πλαίσιο της έρευνας για επιμέρους αδικήματα που αφορούν την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η εισαγγελία Διαφθοράς από το 2018 ενεργοποιώντας για πρώτη φορά το ισχύον τότε νομικό πλαίσιο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είχε υποβάλλει αίτημα στο ΣΔΟΕ, μετά την άσκηση της δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του Κ. Φρουζή, ζητώντας την επιβολή προστίμου στη Novartis Hellas.
Οι εκκρεμότητες
Αυτή τη στιγμή, στην εισαγγελία Διαφθοράς εκκρεμεί το σκέλος εκείνο της έρευνας που αφορά σε δυο πολιτικά πρόσωπα, τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ακόμη, εκκρεμεί το θέμα των γιατρών, της διερεύνησης τυχόν ευθυνών της μητρικής εταιρίας Novartis, καθώς και το σκέλος εκείνο που αφορά στα στελέχη-μέλη των επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.
Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της έρευνας που αφορά στους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο , οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, αναμένουν απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρόμων, όπως και πορίσματα των επιθεωρητών δημόσιας υγείας για να ολοκληρώσουν και να κλείσουν το συγκεκριμένο κομμάτι της δικογραφίας.
Τέλος, διαφορετικές απόψεις εκφράζουν εισαγγελικές πηγές ως προς το ζήτημα της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών για τον ορισμό εφέτη ανακριτή. Από τη μια πλευρά υποστηρίζεται ότι αρμοδιότητα για την άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση της Novartis έχει η Εισαγγελία Διαφθοράς και από την άλλη πλευρά προβάλλεται η άποψη πως η Ολομέλεια Εφετών έχει «υπεραρμοδιότητες», μεταξύ των οποίων και η άσκηση ποινικών διώξεων.