9.2 C
Athens
11.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025

Έκλεισε δημοτικό σχολείο στη Ρόδο γιατί εντοπίστηκε αμίαντος σε πλακάκια!

Κλειστό θα παραμείνει με απόφαση του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη, το 15ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να γίνει αυτοψία του χώρου, ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, μετά τον εντοπισμό αμιάντου.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε τις προηγούμενες ημέρες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

«Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων δεν επιδέχονται καθυστερήσεις ή εκπτώσεις», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία ζητείται να γίνει αυτοψία στα σχολικά συγκροτήματα που ανεγέρθησαν προ του 1980.

«Καμπανάκι» για τον αμίαντο στο σχολείο

«Έπειτα από την επίσημη επιβεβαίωση του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ότι σε πλακάκια δαπέδου σχολικής μονάδας της Ρόδου (15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου) υπάρχει χρυσοτίλης αμίαντος, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών», υπογραμμίζεται επίσης.


«Είναι γνωστό ότι ο αμίαντος αποτελεί υλικό υψηλού κινδύνου και η παρουσία του εγκυμονεί σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Η απομάκρυνσή του επιβάλλεται να γίνει άμεσα και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

 





guest


0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ