Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η Τουριστική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, μ’ ένα άρτιο και εκπαιδευμένο αστυνομικό προσωπικό.
Μέσα από μία αναλυτική συνέντευξη στην «Κ» η Διοικήτρια της Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Ματθαίου εξηγεί τον τρόπο λειτουργεί, τα σημεία που γίνονται οι περισσότερες περιπολίες, ενώ παράλληλα μιλάει και για τα περιστατικά, στα οποία επιχειρεί το αστυνομικό προσωπικό με εποχούμενες και πεζές περιπολίες.
Βρισκόμαστε στη «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, πόσο στελεχωμένη είναι η Τουριστική Αστυνομία;
Το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης υπάγεται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους (Αριστοτέλους 18), όπου συστεγάζεται με το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
Είναι στελεχωμένο με άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο Αστυνομικό προσωπικό.
Θα επεκταθεί η διάρκεια της, διότι η σεζόν μεγαλώνει και ο τουρισμός αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη;
Λειτουργεί καθόλη την διάρκεια του χρόνου με εποχούμενες περιπολίες, τόσο σε πρωινή, όσο και απογευματινή βάρδια, ενώ διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες στις ευρύτερες περιοχές ευθύνης του, σε τουριστικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπου συνήθως συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός τουριστών- επισκεπτών.
Σκοπός μας είναι οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλη μας να αισθάνονται ασφάλεια.
Σε τι περιστατικά έχουν παρέμβει μέχρι στιγμής οι Αστυνομικοί;
Από το προσωπικό μας διενεργούνται συχνοί και συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλο τον νόμο Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, διαχειρίζονται ήπια περιστατικά αστυνομικής φύσης, ενώ παράλληλα παρέχονται οδηγίες και πληροφορίες τουριστικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος στο κοινό.
Υπάρχει ακόμα, άμεση συνεργασία της Υπηρεσία μας, με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών και τουριστών της Θεσσαλονίκης.
Ποια είναι τα σημεία ενδιαφέροντος της Υπηρεσίας στην πόλη και πώς περιπολούν οι Αστυνομικοί; Με ποδήλατα, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, πεζοί ή με δίκυκλα;
Κάποιες από τις περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον όπως είναι ο Λευκός Πύργος , το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η εκκλησία της Aγίας Σοφίας ,ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ,η Άνω Πόλη Επταπύργιο , η Ροτόντα Ναός Αγίου Γεωργίου – Αψίδα του Γαλερίου – Καμάρα η Πλατεία Αριστοτέλους, ο παραλιακός πεζόδρομος της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται συχνές διελεύσεις, με εποχούμενες και πεζές περιπολίες, με ολιγόλεπτες στάσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, τόσο και την εξυπηρέτηση του κοινού, όσο και για την αποτροπή παράνομων ενεργειών.
Πηγή: Karfitsa.gr