Τεράστια ήταν η ανταπόκριση για το επίδομα 100 ευρώ για εργαζόμενους που θα παρακολουθήσουν και θα εξεταστούν σε σεμινάριο μόλις τριών ωρών.
Η πλατφόρμα inclusion.apps.gov.gr άνοιξε στις 10 Ιουλίου και θα έμενε ανοικτή ως και τις 31 Αυγούστου 2025. Ωστόσο η έκδοση των 80.000 πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ με αποτέλεσμα να κλείσει.
Όλοι όσοι προσπαθούν πλέον να κάνουν αίτηση βλέπουν το μήνυμα «Σας ενημερώνουμε ότι συμπληρώθηκαν οι πιστοποιήσεις, σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα. Η καταβολή του επιδόματος γίνεται στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό και θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος».
Τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για νέες αιτήσεις. «Κοιτάμε μήπως μπορούμε να αντλήσουμε κάποιους ακόμα πόρους για να διευρύνουμε το πρόγραμμα» ανέφερε.
@kentro_protypa 100€ παίρνει κάθε ιδιωτικός υπάλληλος παρακολουθώντας μιπα τρίωρη επιμόρφωση μέσα από το παρακάτω link inclusion.apps.gov.gr #protypa #αίτηση #vouchers #εργαζομενος ♬ πρωτότυπος ήχος – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΡΟΤΥΠΑ»
Πότε θα πληρωθεί το επίδομα 100 ευρώ
Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιμόρφωσης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης μέσω του πληροφοριακού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πληρωμής, προϋπόθεση είναι η έκδοση πιστοποιητικού ολοκλήρωσης του προγράμματος.
Όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το σεμινάριο λαμβάνουν ήδη το εξής μήνυμα επιβεβαίωσης: «Πλέον πληροίτε τις προϋποθέσεις για να λάβετε επιδότηση, εφόσον είστε ανάμεσα στα πρώτα 80.000 άτομα που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι η επιλεξιμότητα καθορίζεται βάσει χρονικής προτεραιότητας».
Το αρχικό πλάνο ανέφερε πως οι πληρωμές θα αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πρώτες καταβολές ενδέχεται να ξεκινήσουν από τα τέλη Ιουλίου, στους δικαιούχους.