Η πανδημία ήρθε και σάρωσε όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον, τον τομέα της εργασίας. Νεότερη έρευνα της Randstad δείχνει πως το 62% των Ελλήνων θα ήθελε πολύ να βρει μια νέα δουλειά, ενώ 30% το ψάχνει πολύ ενεργά.
Στην έρευνα Workmonitor, αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται δυο φορές τον χρόνο, αποτυπώνεται η θέληση των Ελλήνων (και των εργαζόμενων ανά τον κόσμο) να επανεξετάσουν τα θέλω και τις επιθυμίες τους στην εργασίας.
Η πιο πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι εργαζόμενοι νιώθουν υποτιμημένοι στον χώρο εργασίας και το 62% εξ αυτών ψάχνει για δουλειά, επειδή αισθάνεται ότι δεν ανταμείβεται δίκαια ή επαρκώς για τις τρέχουσες δεξιότητές του.
Η αίσθηση των Ελλήνων για την εργασία στην πανδημία
Το 61% των Ελλήνων εργαζομένων δηλώνει ότι ο εργοδότης του παρείχε αυστηρά πρωτόκολλα για την εφαρμογή τηλεργασίας και εργασίας στο γραφείο.
Μόνο 1 στους 4 υποστηρίζει ότι ο εργοδότης του υιοθέτησε πολιτικές για να υποστηρίξει την εξισορρόπηση ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.
Ακόμη, το 10% δήλωσε ότι ο εργοδότης του πραγματοποίησε τακτικές έρευνες στους εργαζομένους σχετικά με την ευημερία και την αντίληψή τους για την εταιρεία.
Πάντως, το 59% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα αισθάνεται την ανάγκη να πραγματοποιήσει αλλαγές στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, με τον αντίστοιχο παγκόσμιος μέσο όρο να κυμαίνεται στο 49%.
Ελλιπή υποστήριξη από τους εργοδότες βλέπουν οι Έλληνες
Το 12% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο εργοδότης του παρείχε γραμμή υποστήριξης για θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, το 5% πραγματοποίησε μαθήματα γιόγκα, το 6% δήλωσε ότι ο εργοδότης του προσέφερε πρόγραμμα υποστήριξης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων ή για την προσαρμογή του στο νέο εργασιακό περιβάλλον και ένα 5% έλαβε περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα συμπερίληψης και ένταξης ανθρώπινου δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς.
Στο πλαίσιο των παροχών και δράσεων από τους εργοδότες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού τους, οι ίδιοι παρείχαν περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα τεχνολογίας (12%) και ευκαιρίες επανακατάρτισης (5%).
Το 4%των εργαζομένων που δαπάνησαν χρήματα για τη φροντίδα παιδιών ή άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις έλαβε οικονομική ενίσχυση, ενώ μόνο το 1% έλαβε επίδομα για την εξ αποστάσεως εργασία.
Το 14% δήλωσε ότι τους παρείχε επιπλέον τεχνολογικό εξοπλισμό και είδη γραφείου για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εργασίας και στο 13% προσφέρθηκε επιπλέον λογισμικό για την απομακρυσμένη εργασία.
Παρακαταθήκη η πανδημία για την εργασιακή εμπειρία
Το 78% στην Ελλάδα έναντι 76% παγκοσμίως δήλωσε ότι θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία και την καριέρα του με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από την πανδημία.
Από την άλλη, ένα 23% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι θα ζητούσε αύξηση ή άλλες αποζημίωσης, θα ζητούσε παροχές reskilling & upskilling (16%), θα αναζητούσε άλλες ευκαιρίες στον κλάδο (17%) αλλά και σε άλλο (16%), ενώ τέλος το 5% σημειώνει ότι θα έγραφε μια αρνητική κριτική.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστρέφουν στην Ελλάδα την Παρασκευή ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία
Λαμία: Δημοσίευμα «φωτιά» για τον θάνατο της 14χρονης από κορονοϊό – Περίμενε 4 ώρες σε κοντέινερ για γιατρό
Ο Βασίλης Λεβέντης βγήκε… άλλος άνθρωπος από το νοσοκομείο – Έχασε 20 κιλά (εικόνα)
Κύπρος: Συνελήφθη Ελληνοκύπριος στην Αμμόχωστο – Προσπάθησε να κρεμάσει σημαία σε μνημείο του Ατατούρκ
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.