Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών υπόθεση απάτης με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου μέσω πλειστηριασμού, με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, το μεσημέρι και το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου 2025, ένας 39χρονος και μία 29χρονη Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή αναφορά.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο, όταν η 29χρονη προσέγγισε τα θύματά της, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι εργάζεται σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Με αυτό το πρόσχημα, κατάφερε να τα πείσει να της παραδώσουν χρηματικό ποσό άνω των 45.000 ευρώ, δήθεν για τη μεταβίβαση ακινήτου που είχε πωληθεί μέσω πλειστηριασμού.
Μόλις οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων ενημερώθηκαν για την καταγγελία, οργάνωσαν επιχείρηση «παγίδα». Προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της 29χρονης με τα θύματα, κατά τη διάρκεια της οποίας η γυναίκα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία της, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος συνεργός της. Ο άνδρας προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς δηλώνοντας ότι διαμένει μόνος, ωστόσο μέσα σε ντουλάπα του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες αποδείξεις αγορών ηλεκτρονικών ειδών, ρούχων και οικιακών συσκευών, συνολικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι η 29χρονη εμπλέκεται σε ακόμη μία περίπτωση απάτης, καθώς παρέλαβε προϊόντα από ηλεκτρονικό κατάστημα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τη διαλεύκανση τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοιες υποθέσεις.