Το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Εύας Καϊλή δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με «QatarGate». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε άνθρωπος από την οικογένεια, ο οποίος μίλησε στον ANT1.
«Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο Τύπου έως τώρα, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου έως την Τετάρτη για την Εύα. Περιμένουμε τον πατέρα της να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε πότε… Παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από τη στενοχώρια του. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος από το Βέλγιο, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες».
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή ήταν ένας από τους ανθρώπους που κρατήθηκε αρχικά για το σκάνδαλο διαφθοράς, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την Κυριακή. Μάλιστα, οι Αρχές εντόπισαν τον πατέρα έξω από ένα ξενοδοχείο με έναν χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα.
Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της, η Εύας Καϊλή οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές των Βρυξελλών, Σεν Ζιλ (Saint-Gilles). Σημειώνεται πως στις ίδιες φυλακές είχε μεταβεί και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός πριν εκδοθεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την διαδικασία, θα παραμείνει στις φυλακές έως πέντε ημέρες. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.
Τα κριτήρια για το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη είναι τρία. Εάν κριθεί ύποπτη φυγής, εάν θα κριθεί ύποπτη τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και εάν θα υπάρξει συμπαιγνία, εάν δηλαδή βρει τα άτομα που θα καταφέρουν να σβήσουν τα ίχνη της και την αθωώσουν τελικά στο δικαστήριο.
Στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.
Αλλά τρία άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας «Καθαρά χέρια» που διεξήγαγαν από το περασμένο καλοκαίρι υπό άκρα μυστικότητα οι βελγικές αρχές έχοντας πληροφορίες για αλληλεπίδραση του Κατάρ με Ευρωπαίους αξιωματούχους σε καίριες θέσεις προκειμένου να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις προς όφελος της χώρας.