19.8 C
Athens
19.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
More

    Εύα Καϊλή: «Πλαστά τα έγγραφα που δείχνουν να έχει λάβει εκατομμύρια σε λογαριασμούς στον Παναμά» λέει ο δικηγόρος της – Απολογείται την Πέμπτη

    Τις τελευταίες ώρες τον γύρω του διαδικτύου έκαναν δημοσιεύματα για έγγραφα που δήθεν αποκάλυπταν ότι βρέθηκαν, συνολικά, πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις λογαριασμούς στον Παναμά που ανήκουν στην Εύα Καϊλή, στον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και στη μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου.

    Από τα έγγραφα προκύπτει ότι το παραπάνω ποσό βρέθηκε σε καταθέσεις από το 2019 και το 2020.

    «Είναι πλαστά» λέει ο δικηγόρος της Καϊλή

    Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα (19/12) αυτά τα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι τα έγγραφα είναι πλαστά.


    Η ανακοίνωση του δικηγόρου:

    «Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ.


    Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία του, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες.».

    Την Πέμπτη η απολογία της Καϊλή

    Την Πέμπτη (29/12) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές ανακριτικές Αρχές για το πολύκροτο σκάνδαλο του Qatar Gate. Το βασικό «αγκάθι» που αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών να τήν αφήσουν ελεύθερη υπό όρους είναι το γεγονός ότι υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, καθώς και γιατί, ενώ γνώριζε την ύπαρξή τους, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές.

    Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η πλευρά της Εύας Καϊλή τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια υπέθετε πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες αυτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρη. Την ίδια ώρα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν έκανε κάτι, προκειμένου να διαλευκάνει την κατάσταση.

    Την ίδια ώρα, άλλοι δύο στόχοι της υπερασπιστικής γραμμής της Εύας Καϊλή θα είναι να αποδείξει ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, καθώς ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπόθεση φτάνει μέχρι το Μαρόκο, και επιπλέον να αποδείξει ότι αν αποφυλακιστεί δεν θα μπορέσει να επηρεάσει την προανακριτική διαδικασία.

    Η έρευνα όμως των Αρχών του Βελγίου επεκτείνεται, καθώς πλέον ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο, με έρευνες, επισυνδέσεις και παρακολούθηση υπόπτων. Αλλά και στη Γαλλία οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα σε γραφεία βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στην Ιταλία η Εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αγοραπωλησίες ακινήτων από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα. Τέλος, έρευνες διεξάγονται σε Κατάρ και Μαρόκο.

    Στο δεύτερο μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή του Πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος μετέφερε χρήματα, καθώς και ενός αρχικατασκόπου της χώρας στις διασυνδέσεις με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

    Ιθύνων νους ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

    Την ίδια ώρα, οι ηλεκτρονικές συσκευές «δείχνουν» τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι ως τον ιθύνοντα νου πίσω από τα ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς ήταν εκείνος που σε άμεση επικοινωνία με τον μέντορά του Παντσέρι μάθαινε τις κρίσιμες ψηφοφορίες για Κατάρ και Μαρόκο, ενώ στη συνέχεια αποφάσιζε ποιο ψήφισμα θα περάσει και ποιο όχι, δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για τις ψηφοφορίες.

    Όλα αυτά την ώρα που τη Δευτέρα (19/12) και την Τρίτη (20/12) είναι προγραμματισμένη η ακρόαση της γυναίκας και της κόρης του Παντσέρι.

    «Η ακόμα πιο ανησυχητική λεπτομέρεια», σύμφωνα με την La Repubblica, «είναι το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για το Pegasus, το πρόγραμμα που ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία NSO και το οποίο ορισμένες κυβερνήσεις φέρεται να χρησιμοποίησαν για να παρακολουθήσουν άλλα κράτη. Για παράδειγμα, το Μαρόκο έχει κατηγορηθεί ότι έχει χρησιμοποιήσει το Pegasus για να κατασκοπεύσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ