Στις φήμες που κυκλοφόρησαν (και κυκλοφορούσαν έντονα από χθες) για παραίτηση του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, ήρθαν να προστεθούν και άλλες φήμες. Ό,τι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένοντας (γραπτώς) την υποβολή παραίτησης από τον κ. Αρκουμανέα προχώρησε σε βολιδοσκόπηση αρκετών στελεχών ώστε να πληρωθεί αμέσως η θέση, τη στιγμή που μεσούσης της πανδημίας δεν είναι δυνατόν να μείνει ο ΕΟΔΥ ακέφαλος. Φήμες όμως που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από το υπουργείο. Και πώς να επιβεβαιωθούν, αφού γραπτή παραίτηση δεν έχει ακόμα υποβληθεί, αν και οι πάντες που εμπλέκονται σε θέματα Υγείας επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Αρκουμανέας, φεύγει οριστικά, αποχωρεί από τον ΕΟΔΥ. Όλο αυτό το παρασκήνιο μιας «προαναγγελθείσας» παραίτησης μεταφέρει ο «Βηματοδότης»:
«Ανάμεσα στα πρόσωπα που λέγεται πως βολιδοσκοπήθηκαν για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ είναι καθηγητές πανεπιστημίου καθώς (όπως λέγεται) και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θόδωρος Ι. Βασιλακόπουλος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι εάν θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ να την αναλάβει αμισθί. Η θέση αυτή, βλέπετε, είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ωστόσο με διαβεβαίωσε ότι έως το απόγευμα της Δευτέρας (όταν δηλαδή είχαν φουντώσει οι φήμες περί παραιτήσεως) δεν του είχε υποβληθεί κανένα αίτημα για παραίτηση και ότι επρόκειτο κάποια στιγμή να επικοινωνούσε με τον κ. Αρκουμανέα για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υπενθύμιζε ότι ο κ. Πλεύρης, αμέσως την ανάληψη του υπουργείου Υγείας είχε εξαγγείλει αξιολόγηση στελεχών του υπουργείου και ήδη η αξιολόγηση άρχισε από τους διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στην αξιολόγηση περιλαμβάνονται βεβαίως και τα στελέχη του ΕΟΔΥ.
Για τους… παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, οι πληροφορίες περί παραίτησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και καιρό (μετά τον ανασχηματισμό) είχε εκφράσει την επιθυμία να παραιτηθεί μετά από την απομάκρυνση από το υπουργείο τόσο του Βασίλη Κικίλια (με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις) όσο και του Βασίλη Κοντοζομάνη. Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης λέει (μαθαίνω) ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του επισκέφθηκε τον ΕΟΔΥ και την ηγεσία του και δεν ειπώθηκε τίποτα περί παραιτήσεως.
Και προτού ακόμα υποβληθεί εγγράφως η παραίτηση άλλες φήμες ήθελαν τον κ. Αρκουμανέα να δέχεται πρόταση από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια για να αναλάβει νέα καθήκοντα στο υπουργείο Τουρισμού. Αλλά σε ποια θέση θα μπορούσε να τοποθετηθεί; Οι ίδιες φήμες τον θέλουν ως Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ. Δηλαδή, θα πείτε θα αντικαταστήσει τον επιτυχημένο Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος μάλιστα διατηρεί άριστες (πιο άριστες δεν γίνεται) σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου; Η μοναδική περίπτωση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να παραιτηθεί ο κ. Φραγκάκης για να πολιτευθεί. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει έως τον Δεκέμβριο. Γιατί να υποχρεωθεί από τώρα; Εκτός (αν τελικά οδηγηθεί προς το υπουργείο Τουρισμού) αντικαταστήσει τη γενική γραμματέα του υπουργείου κυρία Λοϊζου».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό – Στο νοσοκομείο ένα άτομο
Μητσοτάκης-Μακρόν: Συμφωνία για άμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1 υπερσύγχρονες Belhara
Σύμβουλος του Ερντογάν «βλέπει» πόλεμο με τις ΗΠΑ
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr