4 C
Athens
1.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026
More

    Καιρός: Από την παγωνιά στην… άνοιξη – Αλλάζει το σκηνικό το Σαββατοκύριακο

    Μπορεί η νέα χρονιά να μπήκε με έντονο κρύο, παγετό και τοπικές χιονοπτώσεις, ωστόσο η χειμωνιάτικη εικόνα δεν θα έχει διάρκεια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρής Κολυδάς, ο καιρός αλλάζει γρήγορα, με τη θερμοκρασία να παίρνει έντονα ανοδική πορεία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Σε ανάρτησή του, ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει ότι ο ισχυρός παγετός των τελευταίων ημερών υποχωρεί ταχύτατα, καθώς θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, αλλάζοντας πλήρως το σκηνικό.

    «Το κρύο μπαίνει με το τσουβάλι και φεύγει… ανάποδα»

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ η λαϊκή ρήση λέει πως «το κρύο μπαίνει με το τσουβάλι και φεύγει με το βελόνι», σε αυτή την περίπτωση θα συμβεί το αντίθετο. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι θεαματική, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές.

    Συγκεκριμένα, σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει κατά 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου, μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

    Από τους 7 στους… 18 βαθμούς

    Έτσι, από θερμοκρασίες της τάξης των 7–8°C, το θερμόμετρο θα προσεγγίσει ή και θα αγγίξει τους 17–18 βαθμούς Κελσίου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά πόσο γρήγορα μπορεί να μεταβληθεί ο καιρός στην Ελλάδα.

    Η εξέλιξη αυτή φέρνει ανάσα μετά την παγωνιά, ωστόσο οι μετεωρολόγοι υπενθυμίζουν ότι τέτοιες απότομες εναλλαγές απαιτούν προσοχή, ιδιαίτερα τις πρωινές και βραδινές ώρες, όπου οι διαφορές θερμοκρασίας θα παραμένουν αισθητές.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ