12 C
Athens
9.1 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025
More

    Καιρός: Εκρηκτικό «κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» 

    Με συνθήκες καύσωνα θα κυλήσει ο καιρός σήμερα (26/7), με την θερμοκρασία να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα, αφού οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 με 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

    Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 και στη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

    Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

    Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικής σκόνης στα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο (26/7)

    Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται σήμερα, Σάββατο 26 Ιουλίου, στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και στις ΠΕ Βοιωτίας και Εύβοιας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

    Παράλληλα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο στο σύνολο της λοιπής ηπειρωτικής χώρας και σε αρκετές περιοχές της νησιωτικής.

    Συγκεκριμένα, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5)προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

    • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
    • Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
    • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου)
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
    • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
    • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
    • Περιφέρεια Κρήτης
    • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Έβρου)

    «Κόκκινη» προειδοποίηση Τσατραφύλλια για νέα θερμή εισβολή – Πότε έρχεται ο νέος καύσωνας
    Την πορεία του ισχυρού καύσωνα διαρκείας που πλήττει την χώρα μας αναλύει μέσω ανάρτησή της του στα social media ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ κάνει λόγο και για νέα θερμή εισβολή που αναμένεται να χτυπήσει την χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

    Καιρός: Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

    «”Σκόνη ,ζέστη και ακραία ευφλεκτότητα το Σάββατο..”

    Καλό μεσημέρι!

    Συνεχίζεται και αύριο ο ισχυρός καύσωνας στη χώρα μας με τον υδράργυρο να φτάνει για άλλη μια μέρα στη δυτική Ελλάδα τους 43-44 βαθμούς,(δεν αποκλείω σε τοπικό επίπεδο όπου ευννοεί ο άνεμος κι η τοπογραφία τους 45+).

    Έντονη θα είναι και η μεταφορά αφριακανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο επιβαρύνοντας την ποιότητα του αέρα.

    Επίσης πολύ δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σε Αττική, Έυβοια και Πελοπόννησο.

    Ουσιαστική ανάσα δροσίας τη Δευτέρα στα δυτικά και την Τρίτη σε όλη τη χώρα.

    Δεν αποκλείω νέα θερμή εισβολή κοντά στις 6 Αυγούστου!».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ