14.7 C
Athens
11.7 C
Thessaloniki
Τετάρτη 16 Απριλίου 2025

Λίβανος: Στους 558 αυξήθηκαν οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Ανάμεσά τους και 50 παιδιά

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.


Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ήταν 492 νεκροί.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ, στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.




ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ