Στη Μαγνησία απ’ όπου χάθηκε ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης έφτασε η κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» προκειμένου να «φωτίσει» τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση.
Από το σπίτι του αγνοούμενου στη Λεύκη Μαγνησίας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο θείος του, Νίκος Κρυκέλης.
«Την Τρίτη 23 Απριλίου που είναι και η μέρα που χάθηκαν τα ίχνη του μιλήσαμε στις 9 και κάτι και τον ρώτησα που βρισκόταν. Μου είπε ότι ήταν στο ελαιοτριβείο και ότι δεν ήξερε πώς να φύγει και έκλεισε το τηλέφωνο. Τότε ενημέρωσα τον υπάλληλο του ΚΕΠ που τον ήξερε να πάνε να δουν και τελικά βρήκαν τα πράγματα του εκεί. Το κινητό του όμως δεν βρέθηκε πουθενά».
Όπως αναφέρει ο θείος του, ο Γιάννης έμενε στην Αθήνα και στο χωριό πήγε αφού πέθανε και η γιαγιά του το καλοκαίρι του 2021.
«Πέρασε δύσκολα με τους χαμούς των μελών της οικογένειάς του αλλά δεν το είχε βάλει κάτω. Το ότι εξαφανίστηκε τώρα με προβληματίζει. Το μυαλό μου πάει σε πολλά πράγματα. Είχε πάρει και κάποια χρήματα τελευταία από κληρονομιά κοντά στις είκοσι χιλιάδες. Είναι μεγάλο μυστήριο που πήγαν αυτά τα χρήματα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του. Μια- δυο μέρες μετά την εξαφάνισή του ήρθε και ένας φίλος του εδώ να του αφήσει κάτι καρέκλες που του είχε φτιάξει. Ήταν όμως αναμμένο το φως, το ραδιόφωνο έπαιζε και το παράθυρο ανοιχτό. Όλα δείχνουν ότι έφυγε πρόχειρα και ότι είχε σκοπό να επιστρέψει».
«Δε συνήθιζε να με καλεί τόσο πρωί»
Η δημοσιογράφος της εκπομπής, Ξένια Γώγου, που βρέθηκε στον Πτελεό μίλησε και με τον οδηγό ταξί που τον παρέλαβε και τον μετέφερε μέχρι την πλατεία του χωριού την Τρίτη 23 Απριλίου, τη μέρα δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του.
«Συνήθως έφευγε πιο αργά. Από τότε που είχε χάσει και τη μητέρα του και έμενε μόνος του εδώ πέρα, ανέβαινε με ταξί. Είχε φίλους γιατί παλαιότερα έμενε στον Βόλο. Είχε πάντα χρήματα, γιατί σταματούσαμε στο ΑΤΜ στον Αλμυρό και έβγαζε».
«Τα χρήματα που κληρονόμησε θα μπορούσαν να είναι κίνητρο»
Με το αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής που τον γνώριζε και τον μετέφερε το πρωινό λίγο πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί, η κάμερα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη ακολούθησε τα ίχνη του.
«Φαινόταν ότι ήταν σε σύγχυση. Τον είδα περίπου στις 7 και μισή εδώ στα πενήντα μέτρα από το σπίτι της θείας του. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο. Δε μιλήσαμε καθόλου αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Όταν τον ρώτησα που να τον αφήσω μου απάντησε «εκεί που πάω».
Τότε κατάλαβα ότι δε μιλούσαμε λογικά και αυτομάτως του έκανα τον γύρο όπως πάμε τώρα και τον άφησα στο σημείο από όπου τον πήρα. Με ευχαρίστησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πήρα τη θεία του τηλέφωνο για να βγει να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Στα λίγα λεπτά που έκανε η θεία του να κατέβει, ο Γιάννης εξαφανίστηκε», λέει χαρακτηριστικά.
«Μετά από λίγο μίλησε με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.
«Εδώ βρήκαμε κάρτα και πορτοφόλι, αλλά όχι τα χρήματα»
Στο ελαιοτριβείο του Πτελεού όπου εντοπίστηκαν η κάρτα και το πορτοφόλι του αγνοούμενου Ιωάννη Καραμπάτση αλλά όχι τα χρήματα του, βρέθηκε το συνεργείο ερευνών του «Τούνελ», μαζί με τον μάρτυρα που τον είχε δει.
«Εδώ ήρθαμε με τον πρόεδρο μια μέρα μετά τη δήλωση της εξαφάνισης από τους δικούς του γιατί φοβήθηκαν μήπως είχε μείνει εγκλωβισμένος στο ελαιοτριβείο. Όταν φτάσαμε ήταν κλειδωμένο από όλες τις πλευρές και δεν μπορούσε εύκολα να μπει κανείς. Είδαμε πίσω από ένα τελάρο ένα σκούρο μπουφάν που στην εξωτερική του τσέπη είχε ένα πορτοφόλι. Το άνοιξα και είδα μέσα την ταυτότητα και την κάρτα του, αλλά πουθενά όμως χρήματα», λέει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια όπως αναφέρει, κινήθηκαν προς την είσοδο του ελαιοτριβείου όπου είδαν κάποιες σακούλες με ψώνια που είχε κάνει και παραμένουν στο σημείο μέχρι και σήμερα.
«Εικάζουμε ότι μόνο από ένα σημείο στην άκρη της περίφραξης θα μπορούσε να έχει μπει και από εκεί να βγήκε», καταλήγει.