16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Μακελειό στα Βορίζια: Συνελήφθη ξάδερφος του 43χρονου – Εξετάζεται ως εμπλεκόμενος στους πυροβολισμούς (βίντεο)

    Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στην σύλληψη ενός άνδρα για τους πυροβολισμούς στα Βορίζια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το δεύτερο άτομο που εμφανίζεται στο βίντεο με το καλάσνικοφ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Γιώργο Καργάκη, ξάδελφο του γαμπρού του 43χρονου που ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

    Το συγκεκριμένο βίντεο αποτέλεσε καθοριστικό αποδεικτικό στοιχείο για την ΕΛ.ΑΣ., και αποτέλεσε το κρίσιμο κομμάτι του παζλ που επέτρεψε στις Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη του βασικού υπόπτου, δίνοντας νέα διάσταση στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Βοριζίων.

    Δημογλίδου: «Οι αστυνομικοί αναζητούν παράνομο οπλισμό ακόμα και σε νεκροταφεία – Ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων»

    Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την αστυνομική έρευνα για το φονικό στα Βορίζια.

    Όπως τόνισε, οι αρχές αναζητούν παράνομο οπλισμό ακόμη και σε νεκροταφεία, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως στη συμπλοκή ενδέχεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

     

    «Οι αστυνομικοί αναζητούν τόσο παράνομο οπλισμό που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε όπως αυτόν που βρέθηκε χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει ώστε να προχωρήσει η έρευνα», τόνισε στην ΕΡΤ η κυρία Δημογλίδου.

    «Όσο περνούν οι μέρες έρχονται στοιχεία στην αστυνομία, ταυτοποιούνται εμπλεκόμενοι. Για την αστυνομία δεν έχει τελειώσει εδώ.

    Υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στο συγκεκριμένο περιστατικό είτε με την απόκρυψη στοιχείων είτε να μεταφέρουν από την περιοχή τους δράστες ίσως της συμπλοκής, είτε γνωρίζουν πρόσωπα και περιστατικά που συνέβησαν εκείνη την ημέρα πριν και μετά από την αιματηρή αυτή συμπλοκή», προσέθεσε.

    Όπως τόνισε: «το θετικό αυτής της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι συγγενείς των δύο πλευρών αναφέρουν τουλάχιστον στην αστυνομία ότι δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στο περιστατικό και θέλουν να σταματήσει εδώ.

    Βέβαια η παρουσία της αστυνομία είναι έντονη στο χωριό. Δεν θα έλεγα ότι φτάνουν εύκολα είτε από αυτόπτες μάρτυρες είτε από οποιονδήποτε άλλον πληροφορίες στην αστυνομία».

    «Οι αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή και στην ευρύτερη περιοχή του χωριού. Έχουν πραγματοποιήσει έρευνες και σε αγροτικές περιοχές, σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα ακόμα και σε νεκροταφεία, αναζητώντας είτε παράνομο οπλισμό, είτε τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό καθώς μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε υπάρχουν δεδομένα που μας οδηγούν ότι συμμετείχαν και άλλα άτομα στο περιστατικό. Δεν γνωρίζουμε βέβαια ποιος είναι ο ρόλος του καθενός», είπε ακόμα και σημείωσε ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί κάποιος άλλος εμπλεκόμενος.

    Τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συμμετείχε κάποιος ο οποίος δεν ανήκει στις δύο πλευρές.

    «Σύμφωνα με την κατάσταση που παρατηρούμε στο χωριό δεν είναι δυνατόν να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις και δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα συμβεί αυτό. Υπάρχει ο πόνος της απώλειας και από τις δύο πλευρές και δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των συγγενών.

    Οι δυνάμεις του νησιού έχουν ενισχυθεί από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουν να ενισχύονται με αστυνομικούς τόσο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος όσο και άλλων ειδικών μονάδων για να συμβάλλουν στην έρευνα και από τη στιγμή που εντοπίζεται παράνομος οπλισμός οι δράστες θα συλλαμβάνονται», κατέληξε.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ