12.9 C
Athens
10.1 C
Thessaloniki
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024
More

    «Μεταβολικό σύνδρομο»: Τι είναι και τι θα ισχυριστεί η Πισπιρίγκου στη δίκη

    Την Τετάρτη (10/1) συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. Την ίδια ημέρα, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια για την Μαλένα και την Ιριδα, αφού της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών. Η κατηγορούμενη από την Πάτρα ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώα και ο Αλέξης Κούγιας σε συνεργασία με γιατρούς και ιατροδικαστές, στοχεύουν στο να αποδείξουν πως τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη έχουν καταλήξει από παθολογικά αίτια.

    Σύμφωνα το MEGA, η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θα ισχυριστεί πως οι θάνατοι των δύο παιδιών αφορούν παθολογικά αίτια και γίνεται προσπάθεια σύνδεσης των τριών υποθέσεων με μεταβολικό σύνδρομο σε όργανο πλην της καρδιάς.«Αφήνεται ανοιχτό τα παιδιά να έπασχαν από μεταβολικό σύνδρομο, όχι στην καρδιά, που έχει εξεταστεί διεξοδικά, αλλά σε κάποιο άλλο όργανο…προσπαθούν να ενοποιήσουν τις αιτίες των θανάτων των τριών παιδιών σε αυτό το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου, άλλου τύπου» σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

    Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

    Πρώτος θα καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης και αναμένεται να επαναλάβει όσα είπε στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα. «Δεν ήμουν στο νοσοκομείο και έμαθα για την απώλεια της κόρης μου ενώ ήμουν εντός του λεωφορείου από Πάτρα για Αθήνα. Το χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν το παιδί στο Παίδων επικοινωνούσαμε μέσω βιντεοκλήσεων που έκανα στη μητέρα του. Την ώρα που ανήγγειλαν την απώλεια της μικρής ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου» είχε καταθέσει.


    «Φτάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μία καρέκλα έξω από το δωμάτιο, της μίλαγα αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ. Μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο και εγώ μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί», σημείωνε.

    «Η κεταμίνη δεν σκότωσε την Τζωρτζίνα»

    Επίσης ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, στον οποίο απευθύνθηκε ο Αλέξης Κούγιας για να οικοδομήσουν μαζί την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορουμένης, υποστηρίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει άσσους στο μανίκι που θα αποκαλύψει εντός της δικαστικής αίθουσας. «Δεν μπορώ να πω πολλά για μια υπόθεση που αυτή τη στιγμή κρίνεται στα δικαστήρια. Αφήστε να υπάρχουν άσσοι στον μανίκι. Το πόρισμα για την Τζωρτζίνα επιδέχεται διαφορετικής προσέγγισης. Ναι μεν η κεταμίνη συμμετέχει στον μηχανισμό θανάτου αλλά δεν είναι αυτή η αιτία του θανάτου», αναφέρει ο Χρήστος Κραββαρίτης στο MEGA.


    Ο ιατροδικαστής από τη Θεσσαλία ισχυρίζεται πως υπάρχουν σημαντικά ευρήματα στην ιστοπαθολογική της 9χρονης που βρέθηκαν στην αφάνεια και σκοπεύουν να αναδείξουν: «Προφανώς το τοξιλογικό πόρισμα της Τζωρτζίνας δεν περιλαμβάνει μόνο κεταμίνη. Περιλαμβάνει και άλλες ουσίες. Η τοξικολογική δείχνει και άλλα φάρμακα και η ιστοπαθολογική έκθεση δείχνει και άλλα σημαντικά ευρήματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει κανείς».

    «Δεν δώσαμε εμείς την κεταμίνη. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να χορηγηθεί αναισθητικό σε ένα παιδί που είναι σε ανακοπή», αναφέρουν πηγές από το Νοσοκομείο Παίδων. Προς επίρρωση αυτού, κανένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανάνηψη δεν ανιχνεύτηκαν μεταθανάτια. Αυτό σημαίνει πως το παιδί την στιγμή που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο ήταν ήδη νεκρό. Η κεταμίνη συνεπώς δόθηκε σε χρόνο προγενέστερο και μάλιστα αρκετή ώρα πριν ώστε να μεταβολιστεί ένα μέρος της και να βρεθεί στα ούρα της 9χρονης.

    Ο Χρήστος Κραββαρίτης αναλύει και ξεδιπλώνει την δική του επιστημονική άποψη και εξηγεί γιατί το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα έχει ήδη, σύμφωνα με εκείνον, καταρριφθεί: «Το πόρισμα αμφισβητείται όταν ο πιο σημαντικός βοηθός στο πόρισμα, ο παθολογοανατόμος στον οποίον απευθύνθηκαν, ο κ. Ευτυχιάδης, αναδιπλώνει και λέει ότι η χρώση, που χρησιμοποιήθηκε, δεν εξειδικεύεται για να βγάλει ασφυξία. Κάτι που είναι και επιστημονικά λογικό, γιατί μια χρώση δεν μπορεί να βγάλει ασφυξία παρά μόνο υποξία. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι αυτή η χρώση, που χρησιμοποιήθηκε, δεν είναι εξειδικευμένη για να βγάλει ασφυκτικό θάνατο».

    Ο ιατροδικαστής εξηγεί πως τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας κατέληξαν από παθολογικά αλλά αδιευκρίνιστα αίτια, εκφράζοντας μάλιστα και έναν προβληματισμό γιατί δεν συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως η Μαλένα έπασχε από λευχαιμία. «Να είμαστε λογικοί, η λευχαιμία δεν γιατρεύεται σε μια μέρα. Ένας καρκινοπαθής δεν γίνεται καλά από την μια μέρα στην άλλη. Καρκίνος είναι, δεν είναι γρίπη. Κακοήθης νόσος είναι και μάλιστα δέχτηκε και σχήμα χημειοθεραπείας. Τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα είναι βαρύτατης τοξικής δράσεως. Όλα αυτά αποσιωπήθηκαν», συμπληρώνει ο ιατροδικαστής. «Ήταν λάθος η ορολογία της ηπατικής ανεπάρκειας που δόθηκε ως αιτία θανάτου. Αυτό είναι σαφές. Όμως, υπήρχε μια επιβάρυνση του ήπατος στην περίπτωση της Μαλένας.

    Στην περίπτωση της Ιριδας, η πλευρά Πισπιρίγκου αντικρούει την κατηγορία της ασφυξίας με ένα σπάνιο αυτοάνοσο μεταβολικό σύνδρομο από το οποίο, όπως λένε, έπασχε το έξι μηνών βρέφος», λέει ο κ. Κραββαρίτης. «Τα δύο παιδιά έχουν καταλήξει από παθολογικά αίτια τα οποία είναι αδιευκρίνιστα και αυτό δεν είναι σπάνιο στην ιατροδικαστική επιστήμη. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, η θανατηφόρος αρρυθμία δεν φαίνεται στην νεκροτομή», συμπληρώνει ο ιατροδικαστής.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ