20.1 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Νέος αριθμός ρεκόρ παράτυποι μετανάστες – Aπέλαση σε Κόστα Ρίκα και Μποτσουάνα μεταξύ άλλων χωρών επεξεργάζεται η Βρετανία

    Περισσότεροι από 500 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη την Κυριακή, σημειώνοντας νέο υψηλό ημερήσιο ρεκόρ για το 2024 μέχρι σήμερα.

    Τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το πρωί το υπουργείο Εσωτερικών έδειξαν ότι 534 άτομα εντοπίστηκαν να αποτολμούν το επικίνδυνο ταξίδι. Εντοπίστηκαν περίπου 10 βάρκες, γεγονός που υποδηλώνει έναν μέσο όρο περίπου 53 ατόμων ανά βάρκα.

    Ο αθροιστικός αριθμός των αφίξεων με μικρές βάρκες το 2024 ανέρχεται πλέον σε σύνολο 6.265.


    Ο αριθμός αυτός είναι κατά 28% υψηλότερος από τον συνολικό αριθμό στο αντίστοιχο σημείο πέρυσι, που ήταν 4.899, και κατά 7% υψηλότερος από τον συνολικό αριθμό σε αυτό το στάδιο το 2022, που ήταν 5.828.

    Οι αφίξεις στο σύνολο του 2023 ήταν 29.437, μειωμένες κατά 36% σε σχέση με το ρεκόρ των 45.774 αφίξεων το 2022.


    Τα νέα στοιχεία δημοσιεύτηκαν καθώς το νομοσχέδιο του Ρίσι Σουνάκ για τη Ρουάντα επιστρέφει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το επικαιροποιημένο ώστε να ξεπεράσει τα νομικά εμπόδια σχέδιο Ρουάντα θα γίνει σε λίγες μέρες νόμος του κράτους, με τους υπουργούς να ελπίζουν ότι οι πρώτες πτήσεις απέλασης μεταναστών θα απογειωθούν εντός εβδομάδων.

    Απέλαση σε Κόστα Ρίκα και Μποτσουάνα μεταξύ άλλων χωρών .

    Εν τω μεταξύ, η Βρετανία έχει ξεκινήσει συνομιλίες για την αντιγραφή του συστήματος απέλασης μεταναστών της Ρουάντα με την Αρμενία, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κόστα Ρίκα και την Μποτσουάνα, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στους Τάιμς και αποκαλύπτουν την εκτεταμένη αναζήτηση της κυβέρνησης για άλλη μια συμφωνία με τρίτες χώρες.

    Ένας κατάλογος αφρικανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Σενεγάλης, της Τανζανίας, του Τόγκο, της Αγκόλα και της Σιέρα Λεόνε, συμπληρώνουν μία εφεδρική λίστα προσέγγισης εάν αποτύγχαναν άλλοι στόχοι.

    Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιες χώρες περιλαμβάνουν την υπογραφή της Σύμβαση για τους Πρόσφυγες, να έχουν καλό ιστορικό όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων για το άσυλο και τη μεταχείριση των προσφύγων και να είναι ασφαλείς χώρες όσον αφορά τον κίνδυνο επαναπροώθησης, δηλαδή τη διαδικασία με την οποία οι μετανάστες απελαύνονται σε μια χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσουν απάνθρωπη μεταχείριση.

    Πηγή: ertnews.gr



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ