Οι συνήγοροι υπερασπίσεως, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης, σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την υπόθεση Novartis, αναφέρουν πως «η ανακρίτρια σε εκπλήρωση όχι ανακριτικού αλλά διεκπεραιωτικού ρόλου, επέλεξε να κλείσει περαιώνοντας άρον-άρον την ανάκριση αντί να ερευνήσει, να συλλέξει και να αναδείξει ως όφειλε τα κρίσιμα εκείνα στοιχεία που της υπεδείχθησαν από το σύνολο των κατηγορουμένων».
Η ανακοίνωση:
Η κα Ανακρίτρια σε εκπλήρωση όχι ανακριτικού αλλά διεκπεραιωτικού ρόλου μη συνάδοντος με την θεσμική της θέση επέλεξε να κλείσει περαιώνοντας άρον-άρον την ανάκριση αντί να ερευνήσει, να συλλέξει και να αναδείξει ως όφειλε τα κρίσιμα εκείνα στοιχεία που της υπεδείχθησαν από το σύνολο των κατηγορουμένων.
Από πληθώρα δημοσιευμάτων εμβρόντητη η Ελληνική κοινωνία πληροφορήθηκε ότι έγγραφο της δικογραφίας αλλοιώθηκε κατά την μετάφρασή του.
Παρανομία πρώτη: Η παράλειψη της κας Ανακρίτριας να ζητήσει εκ νέου επίσημη μετάφραση του συγκεκριμένου εγγράφου.
Παρανομία δεύτερη: Η παραμονή στην δικογραφία ως αποδεικτικού μέσου ενός εγγράφου που αποτελεί corpus-delicti (σώμα εγκλήματος) του αδικήματος της πλαστογραφίας κατ’ άρθρο 216 Π.Κ.
Πιστή στον διεκπεραιωτικό της ρόλο η κα Αλεβιζοπούλου παρέλειψε έστω και την ύστατη ώρα να λάβει κατάθεση και να δεχθεί την συνδρομή υπαλλήλου της Κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο NOVARTIS.
Επιπροσθέτως, η κα Αλεβιζοπούλου δεν έπραξε το αυτονόητο αφού δεν αναζήτησε από την Οικονομική Εισαγγελία τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.
Η κα Αλεβιζοπούλου απήγγειλε κατηγορίες σε 9 αθώους ότι δήθεν έστησαν και κατασκεύασαν τις δικογραφίες σε βάρος των πολιτικών προσώπων χωρίς να έχει στην διάθεσή της τις δήθεν κατασκευασμένες δικογραφίες , τα σώματα δηλαδή του δήθεν εγκλήματος και στοιχειώδη γνώση των στοιχείων που υπάρχουν στις δικογραφίες αυτές.
Τις τελευταίες μέρες μολονότι επαναλάβαμε τα εύλογα και νόμιμα αιτήματά μας και την ενημερώσαμε ότι υπάρχει κίνδυνος απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας, εκείνη έσπευσε να απορρίψει όλα τα αιτήματα όλων των κατηγορουμένων με μια διάταξη που εξεδόθη χωρίς να τηρηθεί ο δικονομικός κανόνας του άρθρου 274 Κ.Π.Δ αποδεικνύοντας ότι δεν την ενδιέφερε η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας.
Ακόμα μεγαλύτερος όμως είναι ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι η κα Αλεβιζοπούλου για τους δικούς της λόγους συμπράττει στην προσπάθεια να αποκρυβούν συγκλονιστικά στοιχεία που αφενός αποκαλύπτουν τις δωροδοκίες της NOVARTIS σε πολιτικά πρόσωπα και αφετέρου καταλύουν το ήδη υπάρχον σαθρό κατηγορητήριο εις βάρος του εντολέως μας και των συγκατηγορουμένων του.
Είναι απόλυτα βέβαιο πλέον ότι κάποιοι θέλουν να κρύψουν τα στοιχεία που υπάρχουν στις δικογραφίες για τα πολιτικά πρόσωπα και οι ενέργειες της καςΑλεβιζοπουλου, δυστυχώς, το επιβεβαιώνουν. Οι συμπτώσεις πια είναι πολλές για να θεωρηθούν τυχαίες.
Οι νοήμονες πολίτες αναρωτιούνται τι άλλα στοιχεία υπάρχουν για το σκάνδαλο Novartis και για ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα και πρέπει με κάθε τρόπο να μην γίνουν γνωστά και να ταφούν στη λάσπη της παραπληροφόρησης και της συγκάλυψης.
Στο νομικό αδιέξοδο της ελλιπέστατης ανάκρισης την οποία διεξήγαγε η κ Αλεβιζοπούλου υπάρχει θεσμική θεραπεία. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Πλίωτας, ως έχων την εποπτεία της Ανακριτικής διαδικασίας αλλά και η αρμόδια Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ Μετσοβίτου-Φλουρή ενώπιον της οποίας εκκρεμεί πλέον η δικογραφία έχουν θεσμικά και νομικά τη δυνατότητα και υποχρέωση να ζητήσουν να συμπληρωθεί η Ανακριτική διαδικασία με τα πολύ κρίσιμα στοιχεία τα οποία παρέλειψε να συμπεριλάβει η κ Αλεβιζοπούλου. Κατ εφαρμογή του αρθρου 308 Κ.Π.Δ ο αρμόδιος Εισαγγελέας δύναται να κρίνει πως χρειάζεται συμπλήρωση η ανακριτική διαδικασία και έτσι επιστρέφει τη δικογραφία για συμπλήρωση στον Ανακριτή.
Οι συνήγοροι υπερασπίσεως
Δημήτριος Παπαγγελόπουλος
Μάνος Ροδουσάκης