Στην αντεπίθεση περνά ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ελεγχόμενος από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, λίγες ώρες μετά τις διαρροές για το περιεχόμενο της κατάθεσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Σε δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος σημειωτέον σήμερα φέρεται να κατήγγειλε απόπειρα εκβίασης του με οικονομικό αντάλλαγμα από τον τέως αναπληρωτή υπουργό, ήταν εκείνος που τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντησή του με τον κ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του Νίκου Παππά. Ο ίδιος αναφέρεται, δε, σε μια ακόμη συνάντηση που έγινε αργότερα στο γραφείο του κ. Παππά «μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή», στην οποία όπως λέει συμμετείχαν «ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι».
Ακόμη, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο στη δήλωσή του για «δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή» και αμφισβητεί το ήθος του επιχειρηματία «που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:
«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.
Επίσης κατηγόρησε τους κ. κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.
Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ.
Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.
Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.
Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.
Έχω την εντύπωση, μάλιστα, ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.
Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.
Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.
Αυτά προς το παρόν.
Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».