Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών, είναι στις φυλακές Κορυδαλλού την ώρα που συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση.
Πάντως, η έρευνα για τους θανάτους τους τριών κοριτσιών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη λύση του μυστηρίου της να είναι όλο και πιο κοντά.
Για την Τζωρτζίνα
Στον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ερευνάται η «διαδρομή» της κεταμίνης η οποία εντοπίστηκε στον οργανισμό της αλλά και το τάμπλετ της το οποίο ανασύρθηκε πριν από μερικές ημέρες. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα ένα στοιχείο-κλειδί για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας το οποίο, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, «θα ενταχθεί στη δικογραφία και δείχνει ότι αυτό που προέκυψε με την κεταμίνη δεν είναι τυχαίο».
Σημασία επίσης, παίζουν και όσα καταθέτουν στην ανακρίτρια αυτές τις ημέρες όλοι οι μάρτυρες για την Τζωρτζίνα η οποία έφυγε από τη ζωή στα 9 της έτη.
Για τη Μαλένα
Στην περίπτωση της Μαλένας, δύο ευρήματα των τοξολογικών της εξετάσεων, υπό νέο πρίσμα, θα μπορούσαν να ρίξουν «φως». Πέρα από έντονο πνευμονικό οίδημα και την έντονη πνευμονική συμφόρηση, διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με το Mega, ακόμα εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι και αλλοιώσεις νεφρού.
«Η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια», δήλωσε κατηγορηματικά η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού» και ογκολόγος του κοριτσιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί για εννιά μέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Κατηγορηματικά είπε πως η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας ενώ έδωσε και δύο σημαντικά στοιχεία: 24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρός και επίσης, μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα.
«Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της», τόνισε ενώ για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη, είπε: «Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις Αρχές».
Για την Ίριδα
Τέλος, για την Ίριδα, όσα πρόκειται να πει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα κρίνονται σημαντικά για την υπόθεση της Πάτρας και ενδεχομένως, να πυροδοτήσουν εξελίξεις. Το στοιχείο «κλειδί» για τον θάνατο της Ίριδας είναι το ματωμένο πανάκι και εκείνο που πρέπει να απαντηθεί είναι να βρεθεί από πού προήλθε το αίμα.
Η ιατροδικαστική εξέταση αναφέρει πως δεν βρέθηκαν τραύματα στο σώμα της Ίριδας, παρά μόνο μία εσωτερική αμυχή στο στόμα.
Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ανέφερε, σχετικά με την Ίριδα, ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. «Θεωρώ ότι είναι συμβατά, αλλά θα πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα. Θα γίνει με τη μέθοδο του αποκλεισμού. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν νέες έρευνες στους ιστούς και τα όργανα του βρέφους και ενδεχομένως να έχουμε κάποια νέα ευρήματα ή να ενισχύσουμε αυτά που έχουμε», τόνισε ο ιατροδικαστής, σημειώνοντας ότι «το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ισχύει το εύρημα για την αγενεσία ή η υποπλασία του φλεβοκόμβου. Για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη μελέτη, θα πρέπει να αποκλειστεί πρώτα αυτό».