Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, των δύο από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια.
Χθες κλήθηκε στη ΓΑΔΑ ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος κατέθετε πάνω από έξι ώρες.
Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης
Με τη Μαλένα να φεύγει από τη ζωή το 2019 στο νοσοκομείο Ελπίς, ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Mega, όσα συνέβησαν εκείνες τις ημέρες. Ο πατέρας έλειπε την ώρα του θανάτου του παιδιού και έφτασε άρον άρον στο νοσοκομείο.
Στην κατάθεσή του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο, καθώς και στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα, ενώ ο άλλος θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει το παιδί.
Στην κατάθεσή του αναφέρεται σε εκείνη την περίοδο, καθώς και στο ζήτημα που είχε προκύψει με την παράταση της νοσηλείας της Μαλένας, που θα οδηγούσε το ζευγάρι στον χωρισμό, καθώς ο ένας θα έπρεπε να γυρίσει στην Πάτρα, ενώ ο άλλος θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα για να φροντίσει το παιδί.
Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τα προβλήματα που είχαν και τις διαδικασίες για να πάρουν διαζύγιο.
Για τον θάνατο της Ίριδας μίλησε διεξοδικά για το πώς ειδοποιήθηκε και τι είδε όταν έφτασε στο σπίτι, καθώς ο ίδιος έμενε αλλού.
«Ασφυκτικός ο θάνατος για Μαλένα και Ίριδα»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς που έχουν στα χέρια τους τα πορίσματα για τους θανάτους των δύο αδικοχαμένων παιδιών, έχουν ήδη καταλήξει στην αιτία του ασφυκτικού θανάτου. Η Μαλένα κατέληξε στο Παίδων, όπου βρισκόταν μαζί της μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, Ρούλα και Δήμητρα βρήκαν νεκρή την Ίριδα στην κούνια της.
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανέφερε για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου: «Η κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων μπορεί να προκληθεί από τρεις κυρίους τρόπους σε αυτήν την ηλικία: Πρώτον, από το μεταβολικό σύνδρομο, δεύτερον, από τοξική αντίδραση και τρίτον από ασφυξία. Στη Μαλένα και το μεταβολικό σύνδρομο αποκλείεται γιατί δεν υπάρχουν τέτοια ευρήματα, αλλά κατά δεύτερο λόγο και η τοξική αντίδραση, άρα το μόνο που μένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος».
Στο μεταξύ, το σενάριο της χορήγησης κεταμίνης ή άλλης ουσίας έχει οριστικά αποκλειστεί στις περιπτώσεις των άλλων δύο παιδιών, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις τους βγήκαν καθαρές. Όποιος έκοψε το νήμα της ζωής των δύο κοριτσιών, το έκανε με βασανιστικό τρόπο, φράζοντας τις αναπνευστικές διόδους. Άλλωστε οι αμυχές στη μύτη και το στόμα των κοριτσιών φαίνεται πως «μιλούσαν».
«Η περιοχή των τραυμάτων στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει πολύ σημασία, γιατί τα τραύματα και στις δύο περιπτώσεις είναι στις ανατομικές περιοχές των έξω στομίων. Με απλά λόγια, όταν κλείσουμε μύτη και στόμα, τέτοια τραύματα θα προκαλέσουμε», επεσήμανε ο Γρηγόρης Λέων.
Πάτρα: Για εγκληματική ενέργεια μίλησε και η Αγγελική Τσιόλα
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα η οποία κατέθετε περισσότερες από πέντε ώρες σε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που μετέβη στην Πάτρα, φαίνεται πως μίλησε για εγκληματική ενέργεια και υποστήριξε πως η αγενεσία φλεβόκομβου δεν ήταν αιτία θανάτου, αλλά εύρημα. Αιτία θανάτου για την Ίριδα ήταν το πνευμονικό οίδημα.
Άλλωστε ήταν εκείνη που λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας με δύο επιστολές της είχε ζητήσει από την εισαγγελία συνδυαστική έρευνα για τον χαμό των παιδιών.
Πάντως, το τελικό πόρισμά των δύο ιατροδικαστών θα παραδοθεί στις Αρχές μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ φαίνεται πως θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων.