Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αρνείται να δώσει τους κωδικούς των κινητών τηλεφώνων και των άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των διωκτικών αρχών, αναφορικά με τις αναζητήσεις της για την κεταμίνη και τις άλλες κινήσεις που ενδεχομένως να ενοχοποιούν την 33χρονη στην πολύκροτη υπόθεση.
Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς και αρνείται να τους δώσει τους κωδικούς της, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η δουλειά των Αρχών στο «άνοιγμα» του υπολογιστή και του κινητού της έτσι ώστε να ερευνηθούν όλες οι αναζητήσεις που έχει κάνει στο διαδίκτυο.
Η αστυνομία μπορεί να βρει λύση χωρίς να συνεργαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ζητήσει και από άλλα μέλη της οικογένειας να δώσουν τους κωδικούς τους στο πλαίσιο της έρευνας.
Μίλησε το cloud για τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές έχουν εντοπίσει κάποια στοιχεία, χωρίς ωστόσο να επικεντρωθούν στις αναζητήσεις που έγιναν από την τάδε ή τη δείνα συσκευή. Όπως τόνισε ο αστυνομικός ρεπόρτερ του MEGA στο αποψινό δελτίο ειδήσεων, οι αρχές «δεν εξέτασαν αυτές καθεαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά». Στο δελτίο του σταθμού σημειώθηκε επίσης πως «έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».
Το ημερολόγιο των αναζητήσεων που έκανε η Πισπιρίγκου
- Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.
- Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, παίρνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στη Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή κι οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.
Η κεταμίνη χορηγήθηκε όσο η Τζωρτζίνα ήταν ζωντανή
Εξάλλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Χαράλαμπος Κούτσης, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο αυτή ήταν εν ζωή.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι η κεταμίνη όταν δόθηκε, το παιδί ήταν εν ζωή, και μεταβολίστηκε. Σε αυτήν την ποσότητα και έτσι όπως βρέθηκε, σημαίνει ότι έχει δοθεί με σκοπό να επιφέρει τον θάνατο του παιδιού».
εν υπάρχει αμφιβολία, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι η κεταμίνη όταν δόθηκε, το παιδί ήταν εν ζωή, και μεταβολίστηκε
Σχετικά με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, ο ιατροδικαστής επισημαίνει ότι αυτοί πλέον εξετάζονται υπό το πρίσμα του θανάτου του τρίτου παιδιού. «Είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε εγκληματική ενέργεια, με δεδομένο ότι στο χρονικό διάστημα που έχουν μεσολαβήσει οι θάνατοι, έχει γίνει και πλήρης γενετικός έλεγχος».
Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, αποκαλύφθηκε η έρευνα που τέλεσε ο υπεύθυνος Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου, καρδιολόγος Άρης Αναστασάκης και στην οποία καταρρίπτεται το αφήγημα της γονιδιακής ασθένειας που υποστήριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου ως αιτία θανάτου και για τα τρία της παιδιά.
«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας» έγραψε επίσης για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σε μια ανάρτηση που φούντωσε τις φήμες για εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα πνιγμό.