Σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα αναβαθμίστηκε η κατηγορία για τους δύο συλληφθέντες σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Φενεό στην Κορίνθια.
Οι δύο κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν την Τρίτη (22/7) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούνται πλέον για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, καθώς και για δήμευση περιουσίας.
Οι δύο εργάτες –ένας Έλληνας και ένας υπήκοος Καζακστάν– φέρεται να πραγματοποιούσαν εργασίες με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προετοίμαζαν μεταλλικές κατασκευές για ένα προγραμματισμένο rave party που θα λάμβανε χώρα το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης υπήρξε η μαρτυρία αστυνομικού, ο οποίος δήλωσε πως είδε τους δύο άνδρες να εκτελούν τις εργασίες και, μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά, να προσπαθούν να την περιορίσουν χρησιμοποιώντας κουβάδες με νερό – προσπάθεια που, όμως, απέβη άκαρπη.
Παράλληλα με τη σύλληψή τους, επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 11.812 ευρώ. Οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν, ο οποίος και θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
Η καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά είναι εκτεταμένη: Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί 10.000 έως 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης, κυρίως έλατα και πεύκα, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και κατοικίες στην περιοχή.
Οκτώ οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή καθώς η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη, με αναζωπυρώσεις να σημειώνονται σε χαράδρες δυτικά των περιοχών Μάτι, Αχλαδέα και Αμυγδαλέα.