16.3 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Σίκινος: Λιμενικοί επιχειρούν να αποτρέψουν τις βουτιές στα απόνερα πλοίων (βίντεο)

    Κατά τον απόπλου του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» από το λιμάνι με κατεύθυνση τον Πειραιά, κάτοικοι στη Σίκινο βούτηξαν στη θάλασσα για να αποχαιρετήσουν τους επισκέπτες.

    Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, κάτοικοι μικροί και μεγάλοι της Σικίνου τήρησαν το δικό τους αποχαιρετιστήριο έθιμο προς τους τουρίστες που πέρασαν τις διακοπές τους στο νησί. Πρόκειται για τους λεγόμενους «απονεριστές», οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση της θεαματικής βουτιάς.

    Μετά την αναχώρηση του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» από το λιμάνι, με προορισμό τον Πειραιά, όπως έχει καθιερωθεί πλέον, το πλοίο σήμανε με παρατεταμένα κορναρίσματα και πολλοί έπεσαν στα απόνερα για να το χαιρετήσουν.

    @fotis_ang Απονεριστες στην Σίκινο #aponeristas #sikinos #apoplous#greekislands#tik_tok ♬ Chariots Of Fire (Original) – The Flame

    Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος το σκηνικό διαφοροποιήθηκε, καθώς ένας άνδρας και μία γυναίκα από το Λιμενικό επιχείρησαν να αποτρέψουν τον κόσμο από το να βουτήξει, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας του εθίμου.

    @hlianavalsamaki Το πιο γλυκό αντίο.🧡 #sikinos #fyp #foru #foryoupage❤️❤️ ♬ πρωτότυπος ήχος – Pirini Lailapa official

    Παρά τις παρεμβάσεις, αρκετοί κάτοικοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πολυπόθητη βουτιά, συνεχίζοντας την παράδοση.

    @aretisant #sikinos #aponeristas #fyp ♬ suara asli – TheRoadRunnerShow



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ