Φόβους για την ασφάλειά της μέσα στη φυλακή φέρεται να εξέφρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής της απολογίας, μετά το τέλος της οποίας ανακρίτρια και εισαγγελέας της ανακοίνωσαν ότι κρίνεται προφυλακιστέα.
Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία της
«Δεν θα μπορούσα να έχω εγώ την κεταμίνη» είπε χθες κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογία της η κατηγορουμένη και υποστήριξε πως όπως καμία «καμία μητέρα δεν θα έκανε κακό παιδί της», ούτε και εκείνη. «Είναι κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε» ανέφερε ακόμη η 33χρονη μητέρα ενώπιον της ανακρίτριας, υποστηρίζοντας πως δεν είναι εκείνη που έδωσε τη κεταμίνη στην κόρη της Τζωρτζίνα αλλά ενδεχομένως ο θάνατός της να οφείλεται σε λάθος των γιατρών κατά τη διάρκειά της προσπάθειάς τους να κρατήσουν στο παιδί στη ζωή. «Δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου», είπε η 33χρονη.
«Η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική» αντέτεινε ακόμη η κατηγορουμένη με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια για να προσθέσει: «Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Σύμφωνα με το «L&O», ζήτησε να ενημερωθεί εγγράφως από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μέσω της ανακριτικής διαδικασίας «εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου, έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας». Και σε περίπτωση υπάρξει θετική απάντηση να ενημερωθεί, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου επί της ουσίας κατέθεσε ότι η μικρή Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή ενώ βρίσκονταν στα χέρια των γιατρών που της έκαναν ανάνηψη και ενώ εκείνη είχε αποχωρήσει από το δωμάτιο του παιδιού: Χαρακτηριστικά υποστήριξε ότι: «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο τριών λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».
Ωστόσο, όπως υποστήριξε η κατηγορουμένη, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές», ισχυρίστηκε.
«Ανθρώπινο λάθος των γιατρών»
Επί της ουσίας η 33χρονη μητέρα έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» των γιατρών και καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας ήταν ψύχραιμη. «Η Τζωρτζίνα ήταν η μεγάλη μου αδυναμία» είπε στην ανακρίτρια και «ο θάνατος της που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες», ήρθε, όπως είπε, ως τελειωτικό χτύπημα για εκείνη και την οικογένειά της.
Αναφερόμενη στους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας η 33χρονη έκανε επίκληση των ιατροδικαστικών εξετάσεων που δεν έδειξαν εγκληματική ενέργεια.
Στις φυλακές οδηγείται σήμερα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε χθες από το ανακριτικό γραφείο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ κατά την είσοδό της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την αποδοκίμασαν έντονα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί σε ειδικό χώρο στις φυλακές Κορυδαλλού.