Συρίγος για 47 χρόνια ΝΔ: «Εκφράζει τη λαϊκή δεξιά και το φιλελεύθερο κέντρο»

Με αφορμή την επέτειο της Νέας Δημοκρατίας από τα 47 χρόνια ιδρύσεώς της, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, έγραψε σε ανάρτησή του ότι αποτελεί το κόμμα με την ισχυρότερη λαϊκή βάση, ότι εκφράζει τη λαϊκή δεξιά και το φιλελεύθερο κέντρο, το οποίο μάλιστα έχει αναδείξει με δημοκρατικές διαδικασίες οκτώ πολιτικούς ηγέτες, καθώς έχει ξεπεράσει τον προσωποπαγή χαρακτήρα των παραδοσιακών κομμάτων που διαλύονταν με την πολιτική αποχώρηση του ιδρυτή τους.
Η ανάρτηση του υφυπουργού Άγγελου Συρίγου:
Συμπληρώθηκαν 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στην πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Έχει κυβερνήσει επί μακρά χρονικά διαστήματα τη χώρα σφραγίζοντας με στρατηγικές επιλογές την πορεία του τόπου. Εξ ίσου σημαντικό είναι το ότι, κατά τα 190 χρόνια ελεύθερου βίου, είναι το μακροβιότερο κόμμα με σταθερά μεγάλη εκλογική δύναμη (το ΚΚΕ που είναι το πιο παλιό πολιτικό κόμμα δεν είναι εδώ και πολλές δεκαετίες κόμμα εξουσίας).
Η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε γρήγορα το χαρακτηριστικό των παραδοσιακών προσωποπαγών ελληνικών κομμάτων που διαλύονταν μετά την πολιτική αποχώρηση του ιδρυτή τους.
Έχει έως σήμερα εκλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες (και τα τελευταία χρόνια με μαζικές) οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα της και τη δυνατότητά της να αναγεννάται διαρκώς.*
Αποτελεί το κόμμα με την ισχυρότερη και πιο συμπαγή λαϊκή βάση που διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία. Σε όρους παλαιότερων δεκαετιών εκφράζει τη λαϊκή δεξιά και το μεγαλύτερο τμήμα του φιλελεύθερου κέντρου. Με σημερινούς όρους εκφράζει την ανάγκη για εκσυγχρονισμό της χώρας σε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας· για μία Ελλάδα που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα συμμετέχει ισότιμα στη διαρκή προσπάθεια για μία ισχυρή Ευρώπη· για μία χώρα που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες να προοδεύσουν σε συνθήκης ελευθερίας, ειρήνης και δικαίου.
*Το ειρωνικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις: «Όταν οι άλλοι θα ψάχνουν γι’ αρχηγό, εμείς θα σε φωνάζουμε ξανά πρωθυπουργό», αποδείχθηκε ότι ήταν διαχρονικά το ισχυρότερο όπλο της Νέας Δημοκρατίας.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης!
Αποκλειστικό: Έρχονται «καμπάνες» για αστυνομικούς για τον ΚΟΚ – Οι διαταγές από το αρχηγείο και η ΕΥΠ
Ιατροδικαστής Τσαντίρης: «grΖει από τύχη η Ιωάννα – Δέχθηκε μεγάλη ποσότητα υγρού, μέχρι την καρωτίδα!»
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες