Κλάματα, απειλές ακόμα και τις πιο αστείες δικαιολογίες χρησιμοποιούν κάποιοι που πάρκαραν παράνομα το όχημα τους προκειμένου να πείσουν τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας έτσι ώστε να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους ή και να σβήσουν μια κλήση 40 ή 10 ευρώ!
Κάποιες γυναίκες οδηγοί όπως είπε στο thestival.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, Μιχάλης Αλλαγιώτης, έχουν κλάψει όχι μόνο για να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας αλλά και για να σβήσουν μια κλήση των 10 ευρώ. Άλλες αναφέρουν ότι το όχημα χρησιμοποιείται και από τον σύζυγο, ο οποίος εργάζεται μακριά από την οικία οπότε πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν πίσω τις πινακίδες, γιατί αλλιώς θα έχουν καβγάδες και πρόβλημα με τον σύζυγο.
Και οι άντρες όμως δεν πάνε πίσω στις δικαιολογίες. Έτσι κύριος ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που έχει κάνει παράβαση και πήρε κλήση και είναι πάντα προσεχτικός για να διαπιστωθεί σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά από έλεγχο στο σύστημα της Δημοτικής Αστυνομίας ότι είχε απλήρωτες κλήσεις ύψους 2.500 ευρώ!
Από το ξέρεις ποιος είμαι εγώ, στο περιμένετε να δοκιμάσω το κραγιόν μου
Κάποιοι όπως αναφέρει ο κ. Αλλαγιώτης πηγαίνουν με θράσος για να σβηστεί η κλήση τους λέγοντας τη γνωστή ατάκα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» ενώ άλλοι χρησιμοποιούν την επαγγελματική τους ιδιότητα νομίζοντας ότι έτσι θα πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, όπως ένας που ανέφερε στην ένσταση του ότι υπήρξε πρώην διοικητής μεγάλου στρατιωτικού νοσοκομείου.
Ένα πρωί ο κ. Αλλαγιώτης βρισκόταν με έναν συνάδελφο του σε περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας όταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και έξω από μεγάλο κατάστημα καλλυντικών ήταν παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο με τον οδηγό μάλιστα εντός του. «Πάτησα την κόρνα, την σειρήνα για αρκετά λεπτά προκειμένου να φύγει αλλά τίποτα. Πλησίασα το αυτοκίνητο και μέσα σε αυτό ήταν στη θέση του οδηγού μια κυρία η οποία με έκπληξη μου είπε «Αχ εμένα κορνάρετε δεν το κατάλαβα γιατί δοκίμαζα το κραγιόν που μόλις αγόρασα»» περιέγραψε ο κ. Αλλαγιώτης.
ΑμΕΑ ή συγγενείς τους οι παραβάτες που παρκάρουν σε ράμπες
Θλίψη προκαλεί η διαπίστωση ότι το 90% των παραβατών που παρκάρουν πάνω σε ράμπες ΑμΕΑ είναι οι ίδιοι ΑμΕΑ ή συγγενείς τους.
«Οι πρώτοι που κάνουν παράβαση σε θέσεις ΑμΕΑ ή ράμπες είναι οι ίδιοι ΑμΕΑ ή άτομα που έχουν ΑμΕΑ στην οικογένεια. Μιλάμε για το 90% των περιπτώσεων που έχουμε παραβάσεις ΑμΕΑ» είπε ο κ. Αλλαγιώτης προσθέτοντας ότι μετά σπεύδουν να πείσουν τη Δημοτική Αστυνομία για να πάρουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. «Παρκάρουν πάνω στη ράμπα και μετά έρχονται και λένε είμαι ΑμΕΑ. Και τους απαντάω, σέβεσαι τον εαυτό σου που είσαι ΑμΕΑ; Ή θεωρείς ότι είσαι ο μόνος που θα περάσει από αυτήν την ράμπα και την κλείνεις;» τόνισε.
Η πλειονότητα των παραβάσεων γενικά στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας αφορά το παρκάρισμα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να πληρωθεί το αντίτιμο ή σε θέσεις μόνιμων κατοίκων, το παρκάρισμα διπλή σειρά σε κεντρικούς και μη δρόμους, σε θέσεις φορτοεκφόρτωσης, σε ράμπες και σε θέσεις ΑμΕΑ.
Σήμερα στη Δημοτική Αστυνομία υπηρετούν 75 άτομα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να στελεχωθεί με άλλα 80 άτομα.