Προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν και οι έξι συλληφθέντες για την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».
Σε μια μαραθώνια διαδικασία ενώπιον ανακριτή και εν συνεχεία εισαγγελέα, τα έξι άτομα προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να πείσουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τα πέντε «χτυπήματα» που πραγματοποίησε η οργάνωση.
Έφτασαν συνοδεία στελεχών της αντιτρομοκρατικής στις 8:30 το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ένας ένας, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή. Στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή τους, οι τέσσερις από αυτούς, παρέμειναν «παγωμένοι», ένας εκ των στρατιωτικών, αυτός που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Πεντάγωνο, ξεκίνησε να βρίζει και να καταφέρεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την Δικαιοσύνη. Η 26χρονη και μοναδική γυναίκα που συνελήφθη για εμπλοκή της στην υπόθεση, δεν άντεξε και λιποθύμησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας κατηγορούμενος, ο δεύτερος εκ των στρατιωτικών που συνελήφθη και υπηρετούσε στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, οι τέσσερις αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή τους, ενώ ένας 36χρονος αποδέχτηκε μια από τις κατηγορίες. Πρόκειται για τον άνδρα που διέμενε στο Παλαιό Ψυχικό και συνελήφθη μαζί με μια ακόμη γυναίκα κατά την διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής.
Ο άνδρας φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια πως, «Αποδέχομαι την συμμετοχή μου ως οδηγός σε αυτή την πράξη. Δεν αποδέχομαι καμία άλλη κατηγορία. Γνωρίζω δυο από τους συγκατηγορούμενους μου, δεν έχω καμία σχέση με τους υπόλοιπους».
Ένας ακόμη κατηγορούμενος που φέρεται να συνάντησε έναν από τους εμπλεκόμενους στρατιωτικούς, υποστήριξε στην ανακρίτρια: «Αρνούμαι τα πάντα, δεν είχαν καμία γνώση και σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Ιδεολογικά δεν ξέρω που ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Εγώ είχα τυχαία, συμπτωματική κοινωνική επαφή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων».
Κάθε εμπλοκή του με την οργάνωση αρνήθηκε ο κατηγορούμενος στρατιωτικός που υπηρετούσε στο Πεντάγωνο. Ο άνδρας υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως, «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, κρίνοντάς αυτές, ως ανυπόστατες και ανεδαφικές. Ουδέποτε εντάχθηκα στην φερόμενη τρομοκρατική οργάνωση, ενώ τα από τα φερόμενα ως μέλη της γνωρίζω λόγω συνυπηρέτησης σε ίδια μονάδα, τον έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου».
Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να πραγματοποίησαν πέντε επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η αποστολή φακέλου βόμβα στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης. Την απόφαση για την αποστολή βόμβας, που αν πυροδοτούνταν θα προκαλούσε τον θάνατο όσων βρίσκονταν στον χώρο, είχε δώσει ένας 36χρονος ποινικός, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.
Οι σημειώσεις του 36χρονου «αρχηγού» της οργάνωσης
Την ίδια στιγμή τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών τους, σημειώσεις τις οποίες εντόπισαν στην κατοχή του 36χρονου φερόμενου αρχηγού και έγκλειστου των φυλακών Δομοκού.
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κάποιες χειρόγραφες σημειώσει τους, στις οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν ποιος θα ήταν ο επόμενος στόχος του. Στις σημειώσεις, υπάρχουν αναφορές και πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν συνοδεύονται από πρόσωπα ή κτίρια.
Παράλληλα, πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν πως « στις σημειώσεις δεν υπήρχαν αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ούτε για αστυνομικούς». Αξίζει να σημειωθεί πως και το 2021, όταν είχε συλληφθεί ο 36χρονος, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στην κατοχή του σημειώσει, στις οποίες ανέφερε ποιες επιχειρήσεις είχε ληστέψει.