Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών στο Ηράκλειο, όπου συνελήφθησαν χθες (27/6) τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες ηλικίας 47 και 51 ετών και δύο αλλοδαποί 42 και 39 ετών, για υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές.
Αναλυτικότερα:
-
Στην πόλη του Ηρακλείου, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 47χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή από σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια έκλεψε και ένα ποδήλατο από πυλωτή πολυκατοικίας. Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα εντοπίστηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
-
Σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο 51χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος κατά τη στιγμή που παραβίαζε παράθυρο Ιερού Ναού και προσπαθούσε να εισέλθει στο εσωτερικό για να αφαιρέσει αντικείμενα.
-
Στο Ηράκλειο, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) πέρασαν χειροπέδες στον 42χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε διαρρήξει δύο επιχειρήσεις και είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του και παραδόθηκε στους παθόντες.
-
Στην περιοχή της Χερσονήσου, συνελήφθη ο 39χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει κοσμήματα από επιχείρηση. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν σε χώρο διαμονής του και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχο.
Τις σχετικές προανακριτικές ενέργειες, όπως αναφέρει η ελληνική αστυνομία, διενεργούν η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου και τα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.