15 C
Athens
12.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι τέσσερις συλληφθέντες για παράνομες εργασίες στο διατηρητέο της Libertatia

    Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τέσσερα άτομα που κατηγορούνταν για παράνομες οικοδομικές εργασίες στο νεοκλασικό κτίριο της κατάληψης “Libertatia” επί της λεωφόρου Στρατού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Το διατηρητέο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Γενάρη του 2018 και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον αναρχικό και ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο επιχείρησαν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

    Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης και παραπέμφθηκαν να δικαστούν, κατά περίπτωση, για παράνομη επέμβαση και φθορά μνημείου.

    Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόθεση να ιδιοποιηθούν το κτίριο κι ότι οι εργασίες έγιναν με δικά τους έξοδα. Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αλληλέγγυοι για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ