Ένας 50χρονος από την Αλβανία συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (6/1) με επεισοδιακό τρόπο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ο άνδρας πάτησε γκάζι προσπαθώντας να ξεφύγει από την Αστυνομία και όταν τελικά το όχημά του ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως μετέφερε πέντε αλλοδαπούς από το Αφγανιστάν που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν μπει παράνομα στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, επί της Εγνατίας Οδού (ύψος Κόμβου Σοχού), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 50χρονο, ο οποίος σε σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.
Στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος της Ανάληψης, όπου και συνελήφθη ο οδηγός από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν πέντε αλλοδαποί, εκ των οποίων τρία συνοδευόμενα ανήλικα, οι οποίοι στερούνταν των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από την περαιτέρω έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Θεσπρωτίας για διακίνηση ναρκωτικών.
Κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το όχημα μεταφοράς.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.