Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 20 Ιουλίου στη Λεωφόρο Νίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.
Συγκεκριμένα, από τις 19:00 έως τις 24:00, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της λεωφόρου που εκτείνεται από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι τον Λευκό Πύργο. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και των υπολοίπων κεντρικών αρτηριών της πόλης.
Για τη διευκόλυνση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, θα εφαρμοστεί προσωρινή αμφίδρομη κυκλοφορία στις οδούς Πλουτάρχου και Δημοσθένους. Η πρόσβαση προς τις παρόδιες ιδιοκτησίες θα επιτρέπεται αποκλειστικά μέσω των συγκεκριμένων οδών, καθώς και της Μητροπόλεως.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ενισχύσει την παρουσία της στους βασικούς κόμβους, με τροχονόμους που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των πολιτών.