20.2 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Τι είναι οι παλαιοχριστιανοί: Μακριά από κάθε τι τεχνολογικό, σε σπίτια από λάσπη – Δηλώνουν Ρωμιοί και όχι Έλληνες!

    Οι «παλαιοχριστιανοί» ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποκάλυψη της οικογένειας που ζούσε σε πρωτόγονες συνθήκες στην Κορινθία!

    Την κοινότητα ανθρώπων έφερε στο φως η καταγγελία ενός αγρότη, σύμφωνα με τον οποίο μέλος του κοινοβίου έβαλε φωτιά στο αγροτικό του αυτοκίνητο.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την καταγγελία οι Αρχές μετέβησαν στη θέση «Σαϊτά», στο Μάννα Κορινθίας όπου αντίκρισαν μία μικρή ομάδα ατόμων να ζει σε σπίτια χτισμένα από άχυρο και λάσπη, έχοντας ανοίξει και ένα λαγούμι 30 μέτρων όπου μέσα έχουν φτιάξει και μία μικρή, αυτοσχέδια εκκλησία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι με τα πέντε παιδιά του, καθώς και λίγα ακόμη άτομα από διάφορες περιοχές.


    korinthos kalubi4

    Οι συνθήκες διαβίωσης δεν θυμίζουν σε τίποτα τις σημερινές, αφού οι άνθρωποι της κοινότητας μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν αυτοσχέδια όπλα, όπως τόξα και ζουν μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία, έχοντας τα δικά τους ζώα.


    Πώς ζουν οι «παλαιοχριστιανοί»

    Φροντίζουν μόνοι τους για το νερό και την τροφή τους, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο, γιατί η ελληνική παιδεία είναι αντίθετη στις πεποιθήσεις τους, εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε ένα λαγούμι και έχουν στην κατοχή τους αυτοσχέδια τόξα και άλλα όπλα.

     

    Είναι όλοι μεταξύ τους «αδελφοί», όπως λένε, δεν θέλουν να αποκαλούνται Έλληνες, αυτοπροσδιορίζονται Παλαιοχριστιανοί της Ρωμανίας και εξηγούν πως μοιάζουν πολλοί με τους Άμις.

    Ο πατέρας έχει ήδη προσαχθεί, ένας 15χρονος έχει μεταφερθεί στο Παίδων, ενώ αναζητούνται η μητέρα και τα υπόλοιπα παιδιά, μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας, που θέλει να διερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης των τελευταίων.

    Η παλαιοχριστιανική περίοδος και η Ρωμανία

    Η Παλαιοχριστιανική περίοδος (4ος-7ος αιώνας μ.Χ.) αρχίζει με την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης από το Μ. Κωνσταντίνο το 330 μΧ και τη μεταφορά της έδρας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τη Ρώμη. Η μετατόπιση του κέντρου βάρους στην Ανατολή, καθώς και η θέσπιση του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του κράτους, άλλαξαν το πρόσωπο της αυτοκρατορίας.

    Το όνομα Ρωμανία σημαίνει «Χώρα των Ρωμαίων» και αποτελεί ενδώνυμο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο όρος απαντάται για πρώτη φορά το 330 μΧ. και από το 476 μΧ αρχίζει να σημαίνει αποκλειστικά την Ανατολική Αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη (Βυζάντιο).

    Η καταγωγή του όρου μας εξηγεί και γιατί τον επιλέγει η παλαιοχριστιανική κοινότητα της Κορινθίας, τα μέλη της οποίας δεν αισθάνονται Έλληνες.

     

    Λίγες δεκαετίες μετά τη διακήρυξη του Καρακάλλα, σύμφωνα με την οποία οι ελεύθεροι άρρενες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είχαν το δικαίωμα να γίνουν Ρωμαίοι πολίτες, το όνομα Ρωμανία άρχισε να χρησιμοποιείται αντί του Imperium Romanum (που σημαίνει Κράτος των Ρωμαίων). Εκείνη την εποχή ο όρος Έλληνας ταυτιζόταν με όσους λάτρευαν ακόμη το Δωδεκάθεο και κατά συνέπεια παρέπεμπε σε παράνομες θρησκευτικές ιδέες και απιστία προς το κράτος. Οι ελληνόφωνοι προτίμησαν έτσι την ταυτότητα του «Ρωμαίου» αντί του «Έλληνα».

    Στις συνθήκες εκείνων των αιώνων λοιπόν δηλώνει ότι «επιστρέφει» η αίρεση των παλαιοχριστιανών της Κορινθίας – η οποία αποστρέφεται την επιστημονική πρόοδο και την τεχνολογία (κάτι που σε καμία περίπτωση όμως δεν συνέβαινε στο Βυζάντιο). Για αυτό και θα λέγαμε περισσότερο θυμίζουν τους Άμις, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ