10.8 C
Athens
7.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026
More

    Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 928 παραβάσεις σε 409 φορτηγά σε Εθνική και Αττική Οδό – Πρόστιμα για ταχύτητα και φθαρμένα λάστιχα (εικόνες)

    Από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διήμερη επιχειρησιακή δράση (26 και 27 Ιανουαρίου 2025) για τον έλεγχο των φορτηγών στους αυτοκινητόδρομους της Αττικής (Ν.Ε.Ο.Αθηνών-Κορίνθου, Ν.Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας και Αττική Οδό).

    Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Α΄ και Β΄ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής και του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού, διενεργώντας εξειδικευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε φορτηγά οχήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς τους, εστιάζοντας στην ασφάλεια των εμπορευματικών μεταφορών (ασφαλή φόρτωση, ελαστικά κλπ).

    fortiga

    Συνολικά, ελέγχθηκαν -409- φορτηγά και βεβαιώθηκαν -928- παραβάσεις εκ των οποίων:

    • 821- για παραβίαση του ωραρίου εργασίας-ανάπαυσης.
    • 83- για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας.
    • 5- για φθαρμένα ελαστικά.
    • 4- για μη εφοδιασμό με την προβλεπόμενη συσκευή ταχογράφου.
    • 1- για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου.
    • 14- λοιπές παραβάσεις.

    fortiga

    Σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα στους υπόχρεους (οδηγούς, ιδιοκτήτες, υπεύθυνους φόρτωσης).

    Αντίστοιχοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για τη διασφάλιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στους αυτοκινητόδρομους.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ