Για παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία εμπλέκονται οικογένεια, εκπαίδευση και κοινωνικό περιβάλλον αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΕΦΕΑΑ) Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο Open για τον σχολικό εκφοβισμό, με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια.
Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθεί η Αστυνομία ο κ. Ντούμας είπε «πάντοτε σχηματίζεται μία δικογραφία, την οποία χρεώνεται ένας έμπειρος αξιωματικός, συγκεντρώνει στοιχεία και τα παραπέμπει στις δικαστικές αρχές.
Στην περίπτωση παιδιών επισπεύδεται η διαδικασία, καθώς θεωρείται κατεπείγουσα, ώστε να αποδοθεί η δικογραφία στην Δικαιοσύνη».
Το 26% των παιδιών ξεκινάει την παραβατική του συμπεριφορά του από τα 8 έτη μέχρι τα 16 χρόνια και κορυφώνεται στα 18, με κυριότερες παραβάσεις, κλοπές ληστείες και σωματικές βλάβες, ανέφερε ο κ. Ντούμας.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο της Αστυνομίας στον σχολικό εκφοβισμό, είπε ότι είναι βέβαιο ότι αστυνομικά μέτρα δεν έχουν σχέση με αυτή την παθογένεια και ούτε μπορούν να την λύσουν και υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς και αναφέρθηκε και στο άγχος που δημιουργείται στο σχολικό περιβάλλον.
- Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους καταδικασθέντες, η τελική απόφαση του Εφετείου
- Romance Scam στη Βόρεια Ελλάδα: Του απέσπασαν περίπου 50.000 ευρώ
- Ξυλοδαρμός στη Καισαριανή: Τραυμάτισαν στο πρόσωπο έναν ανήλικο – Συνελήφθησαν 4 άτομα