19.8 C
Athens
19.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
More

    Βόλος: Ο 39χρονος που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε εργαζόμενη αναμένεται να βγει από την Ψυχιατρική μετά τα Χριστούγεννα

    Μια εβδομάδα συμπλήρωσε χθες στη Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ο 39χρονος, ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου πήρε το αλυσοπρίονο εργαζόμενης στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου και την κυνηγούσε για να της επιτεθεί, στην περιοχή της Βαμβακουργίας.

    Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και είχε γίνει «φόβος και τρόμος» στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, αναμένεται να βγει μετά τα Χριστούγεννα και αν δεν βρεθεί δομή για να μεταφερθεί, θα είναι ξανά ελεύθερος στους δρόμους, σύμφωνα με το magnesianews.

    Για το θέμα του 39χρονου επισκέφθηκε τις δικαστικές αρχές χθες ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Κωνσταντίνος Ασπραδάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 39χρονος που πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν παίρνει φαρμακευτική αγωγή επί σειρά ετών «έγινε από κυνηγημένος, κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό».


    Την ευθύνη για να αναλάβει την υπόθεσή του, έχει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν υπάρχουν δομές σε όλη την Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα για την περίπτωσή του και η λύση περνά στα χέρια της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη διέξοδος εφόσον δεν υπάρχουν δομές με κενές κλίνες, είναι η ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια από την ηλικία των 19 ετών και είναι πολύ γνωστό περιστατικό στις ψυχιατρικές υπηρεσίες. Ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει και επαιτεί για να αγοράσει φαγητό.


    Ο Β. Γ. είναι ρομ, χωρίς κανένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Η σύζυγός του με την οποία έχει δύο παιδιά τον εγκατέλειψε και ξαναπαντρεύτηκε λόγω της ασθένειάς του , ενώ ο πατέρας του, που είναι και ο μόνος συγγενής, που γνωρίζουν οι γιατροί, έφυγε για να ζήσει στη Βόρεια Ελλάδα.

    Οι γιατροί έχουν μιλήσει μαζί του και ξεκάθαρα τους είπε πως συμβούλεψε το παιδί του να ζει ζητιανεύοντας. “Εάν δεν του δώσει ο ένας φαγητό, θα του δώσει κάποιος άλλος, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα περάσει από ένα τυροπιτάδικο και δεν θα του δώσουν αλλά θα του δώσουν στο επόμενο. Για τα φάρμακα, ας φροντίσει να βρει”, τους είπε, όταν του εξήγησαν πως δεν τρέφεται, δεν παίρνει φάρμακα και μπορεί να υποτροπιάσει ανά πάσα στιγμή, όπως και έγινε.

    Σύμφωνα με τον κ. Ασπραδάκη «όταν ένας άνθρωπος είναι σχιζοφρενής, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, ζει σε συνθήκες ακραίας εγκατάλειψης για πάρα πολλά χρόνια και δεν παίρνει κανένα φάρμακο θα γίνει επικίνδυνος με μαθηματική ακρίβεια, είτε για τους άλλους, είτε για τον εαυτό του. Δεν ήταν βίαιος όταν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, αλλά εξελίχθηκε έτσι λόγω των συνθηκών που ζει. Οποιοσδήποτε αν ζούσε στις συνθήκες που ζει ο ίδιος, θα γινόταν μοιραία αγρίμι. Ο άνθρωπος είναι βαριά άρρωστος χωρίς φάρμακα και παρακολούθηση».

    Ωστόσο, αφότου βγει από την Ψυχιατρική του Νοσοκομείου, που είναι μονάδα εισαγωγής έκτακτων περιστατικών και μπορεί να κρατήσει τον 39χρονο από 15 έως 25, μέρες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επανάληψης βίαιων επεισοδίων, αν τουλάχιστον δεν μπορεί να σιτιστεί επαρκώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την περίπτωση του άνδρα δεν έχουν κινητοποιηθεί οι κοινωνικές δομές της πόλης.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ