Αποκαλυπτικοί διάλογοι που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» αποτυπώνουν την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου παρα-αστυνομικού κυκλώματος με διασυνδέσεις σε όλα τα πόστα, εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας, ακόμα και προσώπων κοντά στην ηγεσία του υπουργείου, τα οποία βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με «νονούς της νύχτας». Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Οι ύποπτες δραστηριότητες και επικοινωνίες του παράνομου δικτύου φέρεται να περιστρέφονται γύρω από τη «χρυσοφόρο πίτα» της λαθρεμπορίας καυσίμων, για την οποία ερίζουν τα υποκαταστήματα της GREEK MAFIA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συνομιλίες εντοπίστηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (Viber και Whats App), μετά την εκτέλεση ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων το περασμένο καλοκαίρι. Στις επίμαχες επικοινωνίες, ενεργά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εκφράζουν την πρόθεση να βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται να έχει υπάρξει «χαρτογράφηση» 25 αξιωματικών που συνδέονται με το κύκλωμα διαφθοράς.
Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας να διερευνηθεί η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.
Την ίδια ώρα με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, το επίμαχο δημοσίευμα «αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος».
To απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση αναφέρει πως οι ύποπτες δραστηριότητες με εμπλεκόμενους ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είναι του 2018.
Επίσης αναφέρει πως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση -ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018- και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες- που δημοσίευσε η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”- φέρεται να είναι του 2018.
Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά στα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι: πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση -ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018- και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.