26.1 C
Athens
23.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Φωτιά στη Μαγνησία: Συνεχίζεται η μάχη στα μέτωπα – 112 σε έξι περιοχές τα ξημερώματα (βίντεο)


    Δεν έχει τέλος πύρινος εφιάλτης στη Μαγνησία, καθώς η φωτιά που ξέσπασε εχθές το μεσημέρι συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

    Λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Μελισσάτικα να εκκενώσουν την περιοχή προς το Βόλο. Στην συνέχεια στις 05:30 τα ξημερώματα με νέο μήνυμα της η Πολιτική Προστασία ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα, στις 5:46 εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος, ώστε οι κάτοικοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

    Στο Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.


    358343851 821018156216385 7714196373831865822 n 1068x801 1 1024x768 1

    Δύο νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία

    Ο τραγικός απολογισμός από τις φωτιές που ξέσπασαν στη Μαγνησία είναι δύο νεκροί.


    Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτο της στο Χοροστάσι Αλμυρού Βόλου, από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Αλμυρό. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ο σύζυγός της ημιλιπόθυμος ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.



    Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο Μαγνησίας και έλαβε διαστάσεις ένας 47χρονος κτηνοτρόφος, βρέθηκε απανθρακωμένος σε δασική έκταση κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

    Τις τελευταίες στιγμές του βοσκού που έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Βελεστίνο κατέγραψε η ΕΡΤ. Η κάμερα βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καταγράψει τα όσα συνέβαιναν στο πύρινο μέτωπο.

    «Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί», είπε η ρεπόρτερ Φρόσω Παύλου.

    Το χρονικό της φωτιάς στη Μαγνησία

    Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας και επεκτείνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχει ένα μέτωπο που έχει δυναμική, κοντά στο πεδίο βολής Βόλου, στην Αμυγδαλιά και κινείται προς Γλαφυρά.

    Όλο το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική έγιναν προσπάθειες ώστε να περιοριστεί, το μέτωπο ενώ εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των περιοχών Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζικα και Κογιάτικα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

    Νωρίτερα χθες το απόγευμα οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω μηνυμάτων του 112 ώστε να εκκενώσουν τις περιοχές Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ενώ εκκενώθηκε και ο Άγιος Γεώργιος Φερών.

    Hellenic Train: Με λεωφορεία σήμερα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Αθήνα-Λιανοκλάδι-Αθήνα

    Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 και 51, αύριο Πέμπτη 27/7 θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα-Λιανοκλάδι-Αθήνα και με τρένο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λιανοκλάδι- Θεσσαλονίκη.

    Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 (Αθηνα- Καλαμπακα) υποκαθίσταται με λεωφορείο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ