21.1 C
Athens
21.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Αναχώρησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ – Με ποιον θα αναλάβει την υπόθεση και τι δηλώνει η 33χρονη


    Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε για πρώτη φορά τον νέο της δικηγόρο Κωνσταντίνο Ζάρδα, τον οποίο όρισε η πολιτεία, για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

    Την πρώτη συνάντηση του με την 33χρονη κρατούμενη στην ΓΑΔΑ είχε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας που έλαβε εντολή από την 18η Τακτική Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, να υπερασπιστεί την κατηγορουμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


    Πριν από λίγα λεπτά μάλιστα αναχώρησε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας που είχε οριστεί από την ανακριτικές αρχές ως συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

    Ανέφερε ότι πρόκειται να αναλάβει την υπόθεση σε συνεργασία με το δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο από τη Θεσσαλονίκη.

    Ο δικηγόρος παρέμεινε για περίπου μια ώρα στα κρατητήρια, στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου συνομίλησε με την 33χρονη, η οποία για ακόμα μια φορά αρνήθηκε την ενοχή της.


    Η παραίτηση υπεράσπισης από τον Λύτρα

    Αρχικά ο Απόστολος Λύτρας ήταν αυτός ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και είχε βοηθήσει στις έρευνες για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Μετά όμως από τις τελευταίες εξελίξεις, παραιτήθηκε:

    «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

    Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

    Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

    Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

    Απόστολος Λύτρας».

    Παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος

    Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Νίκος Ιωάννου ήταν αυτός ο οποίος ορίστηκε από την Πολιτεία να αναλάβει την 33χρονη.

    Μετά όμως από συνάντησή του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αποφάσισε επίσης να παραιτηθεί:

    «Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της Κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της.

    Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΛΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση.

    Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

    μητέρα και αδερφή της ρούλας πισπιρίγκου στη γαδα
    Μητέρα και αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ / Φωτογραφία: Eurokinisi

    Η καταγγελία για ξυλοδαρμό από την Αστυνομία και η διάψευση

    Σοβαρές καταγγελίες από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνα.

    Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο Star, η 33χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμούς και χτυπήματα από αστυνομικούς που βρίσκονται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

    Πιο συγκεκριμένα, η Πισπιρίγκου τόνισε χαρακτηριστικά ότι όποιος αστυνομικός περνούσε από δίπλα της, την χτυπούσε και την έβριζε, ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από την εκπομπή του Star, τα χτυπήματα και τις μελανιές τα έδειξε στη μητέρα της και την αδερφή της όταν βρέθηκαν την Πέμπτη (31/3) το απόγευμα στη ΓΑΔΑ.

    Αμέσως μετά την αναφορά για τις καταγγελίες της Πισπιρίγκου μέσα από τη ΓΑΔΑ, η μάνα της 33χρονης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».

    «Είδα το παιδί μου χτυπημένο, δεν μπορεί να σηκωθεί. Το πρόσωπο της είναι κατάμαυρο, τα πλευρά της είναι χτυπημένα. Της έχουν ρίξει μπουνιές. Την τράβαγαν από τα μαλλιά και της έλεγαν ‘που@@@ ομολόγησε…’”, λέει στην εκπομπή του Star η μητέρα της 33χρονης.

    Λίγο μετά όμως ήρθε η ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία διαψεύδει όλα τα παραπάνω:

    «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ