21.3 C
Athens
16 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σκαρφάλωσαν σε φωταγωγό και έδωσαν οξυγόνο σε κατάκοιτη ηλικιωμένη! (εικόνες)


    Ήθος, αγάπη για τη δουλειά, ταπεινότητα και φυσικά θάρρος χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν ενός δύσκολου περιστατικού χθες το πρωί στην Αγία Παρασκευή.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Law and Order, χθες ημέρα Κυριακή στις 07:30 η ομάδα ΔΙ.ΑΣ έλαβε σήμα από το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ για σπίτι στη Λ.Μεσογείων, όπου γυναίκα ενημέρωσε τους αστυνομικούς για τις «φωνές γείτονα της που είχε πέσει στο μπάνιο και είχε παραλύσει το σώμα του».


    Δίχως να χάνουν καιρό οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ήρθαν σε επικοινωνία από το απέναντι παράθυρό της οικίας μέσω του φωταγωγού με τον ηλικιωμένο, με τον τελευταίο να τονίζει την έντονη ανησυχία του για την γυναίκα του!

    dias giagia ink

    Ειδικότερα ενημέρωσε με τρομαγμένη φωνή και αγωνία πως «Δεν μπορεί να σηκωθεί από το μπάνιο και ότι βρίσκεται τραυματίας από τις 2 τα ξημερώματα!» Βέβαια, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, η σκέψη του ήταν στην γυναίκα του η οποία όπως ενημέρωσε τους αστυνομικούς «είναι ανάπηρη στο κρεβάτι με οξυγόνο και δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του εδώ και λίγη ώρα».


    Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Law and Order, καθώς δεν δεν υπήρχε πρόσβαση από τα διπλά σπίτια ή από κάποιο μπαλκόνι και ήταν αδύνατο για τους αστυνομικούς να σπάσουν τη κεντρική πόρτα, διότι ήταν ασφαλείας και πολύ βαριά, και ο χρόνος περνούσε βασανιστικά, οι αστυνομικοί πήραν την πρωτοβουλία και βρήκαν υψηλή σκάλα γείτονα που διέμενε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της γειτόνισσας!

    dias giaggia 2 ink

    Τα λεπτά κυλούσαν και η αγωνία στο κατακόρυφο όμως οι αμεσοδρασίτες κράτησαν την ψυχραιμία τους και με «χειρουργικές ενέργειες» σκαρφάλωσαν στο παράθυρο του τραυματία ηλικιωμένου ο οποίος είχε ακόμα της αισθήσεις του!

    Με το που εισήλθαν εντός της οικίας, βρήκαν την σύζυγο του στο κρεβάτι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και δίχως να χάσουν στιγμή της έδωσαν οξυγόνο, άνοιξαν το μηχάνημα και ευτυχώς όπως περιγράφουν στο Law and Order η ηλικιωμένη συνήλθε γρήγορα!

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ξεκλείδωσαν την πόρτα για να εισέλθουν εντός της οικίας και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, όπου και συντονισμένα και με προσεκτικές ενέργειες εισήλθαν  στο μπάνιο και με αργές και σταθερές κινήσεις σήκωσαν τον ηλικιωμένο από την μπανιέρα, διαπιστώνοντας πως για καλή του τύχη δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

    dias giagia 3 ink

     

    Με προσεκτικές ενέργειες τον μετέφεραν στο σαλόνι και έπειτα από λίγη ώρα ο ηλικιωμένος άρχισε να ανταποκρίνεται και δειλά -δειλά να κουνάει χέρια και πόδια!

    Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφθασε το ΕΚΑΒ για να προσφέρει τα απαραίτητα, μιας και η δύσκολη δουλειά είχε γίνει!

    Το περιστατικό αποδεικνεύει για ακόμη μια φορά, το πόσο οι αστυνομικοί και ειδικότερα οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έχουν συναίσθηση και επαφή με την πραγματικότητα, μιας και εάν παρέμεναν τυπικοί έως το τέλος, αυτή τη στιγμή δύο ζωές και δύο άνθρωποι δεν είναι σίγουρο εάν θα ήταν σήμερα μαζί μας.

    Αυτό σημαίνει Άμεση Δράση. Περιπολικά και ΔΙ.ΑΣ στην πρώτη γραμμή και πάντα στο πλευρό των πολιτών. Άμεσα, δίχως διακρίσεις και δίχως καθυστερήσεις!

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ