25.8 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Κατερίνη: Σκύλος πέθανε από θερμοπληξία, ήταν για ώρες κάτω από τον ήλιο – Τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε ΙΧ!


    Για ώρες κάτω από τον ήλιο, εν μέσω πολύ υψηλών θερμοκρασιών λόγω του καύσωνα «Κλέωνος», βρισκόταν ο σκύλος που πέθανε από θερμοπληξία την περασμένη Τετάρτη 12/7 στην Κατερίνη.

    Το άτυχο ζώο χτυπήθηκε από όχημα, ο οδηγός του οποίου το εγκατέλειψε και λόγω του τραυματισμού του δεν μπορούσε να μετακινηθεί μακριά ώστε να βρει σκιερό μέρος. Το περιστατικό σημειώθηκε στον παράδρομο που οδηγεί στην Παραλία Κατερίνης, στο ύψος της Καλλιθέας και στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε μέρος με σκιά.

    Η αυτόπτης μάρτυρας που βρήκε και μετέφερε τον σκύλο στην Κλινική Κατερίνης, Μαρία Ελευθεριάδου, περιγράφει στην Karfitsa, την προσπάθεια που κατέβαλλε η ίδια αλλά και η κτηνίατρος προκειμένου να σώσουν το ζώο, το οποίο δυστυχώς δεν τα κατάφερε.


    «Πήγαινα στη δουλειά μου με το μηχανάκι στις 16.40 και είδα ένα παιδί σταματημένο με το πατίνι και κάτω ένα σκυλάκι. Το παιδί ήταν Κούρδος που δούλευε στην Παραλία Κατερίνης και τον ρώτησα τι έγινε. Μου είπε ότι το βρήκε σε αυτή την κατάσταση. Ήταν λίγο χτυπημένο στα πόδια αλλά είχε και λίγο αίμα στο στόμα. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω εκεί. Με βοήθησε να το ανεβάσουμε στο μηχανάκι ανάμεσα στα πόδια μου και ξεκίνησα να το πάω στην Κλινική Κατερίνης. Έκανα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Στο δρόμο ο σκύλος είχε τα μάτια του ανοιχτά αλλά έπαιρνε γρήγορες ανάσες. Η κτηνίατρος μού είπε ότι είναι σίγουρα θερμοπληξία. Το κατάλαβε από την κλινική εικόνα του σκύλου. Του έκανε πρώτες βοήθειες αμέσως, το διασωλήνωσε αλλά εκείνη την ώρα πέθανε», αναφέρει.

    Η κτηνίατρος είδε ότι ο σκύλος είχε τσιπάκι και επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του. «Πήραμε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη για να τον ενημερώσουμε τι έχει γίνει και μας είπε ότι το άφησε να βγει για την πρωινή του βόλτα. Μπορεί να είχε χτυπήσει και από το πρωί. Έμεινε για ώρες στον ήλιο. Αν έβρισκε σκιά σίγουρα θα πήγαινε εκεί και θα το προλαβαίναμε», προσθέτει η κα. Ελευθεριάδου.


    Μάλιστα εξέφρασε το παράπονο ότι για όση ώρα η ίδια και ο άλλος άνδρας ήταν στο σημείο και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον σκύλο, κανείς δεν σταμάτησε για να τους βοηθήσει. Ειδικότερα: «Όση ώρα ήμασταν εκεί περνούσαν αμάξια και μηχανάκια. Δεν σταμάτησε κανείς να μας ρωτήσει αν χρειαζόμαστε έστω κάποια βοήθεια, μήπως είχε κάποιος ένα μπουκάλι νερό να ρίξουμε λίγο στον σκύλο. Είδαν δύο άτομα πεσμένα κάτω. Ακόμη κι αν δεν είδαν τον σκύλο, δεν έπρεπε να σταματήσει κάποιος να μας βοηθήσει;»

    Η νεαρή κοπέλα που έχει αναπτύξει σημαντική φιλοζωική δράση στην περιοχή της Κατερίνης, ερωτηθείσα σχετικά με το αν υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα του δήμου, απαντά πως για τις ημέρες του καύσωνα δεν έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες μέσα στην πόλη. «Έχουν τις παλιές ταΐστρες και ποτίστρες που κάποιες φορές είναι γεμάτες και κάποιες όχι», σημειώνει.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ