27.9 C
Athens
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 21 Μαΐου 2024
More

    Ξεκίνησε η επιστροφή αστυνομικών στις υπηρεσίες – Φεύγουν από τους VIP, γυρίζουν στους δρόμους



    Στον δρόμο επιστρέφουν, αστυνομικοί που διατίθεντο στην φύλαξη στόχων, και ήδη έχουν δοθεί τα πρώτα φύλλα πορείας.

    Μιλώντας στο Action 24, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η διαδικασία επιστροφής 2.500 αστυνομικών, που βρίσκονταν στη διάθεση VIP, έχει ξεκινήσει.


    «Προχωρούμε με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ήδη έχουν δοθεί τα πρώτα φύλλα πορείας για μερικές εκατοντάδες. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια κατόπιν εντολής και του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως το ακούσατε στην ομιλία του στη ΔΕΘ, μιας αναδιάταξης δυναμικού από ανθρώπους που ήταν στην υπηρεσία φύλαξης στόχων για να ενισχύσουμε περισσότερο την εμφανή αστυνόμευση, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, την Ασφάλεια, τα αστυνομικά τμήματα», δήλωσε.

    «Έχουμε ανάγκη από πυκνότερη και εντονότερη αστυνόμευση. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια αναδιάταξης και ανατοποθέτησης του δυναμικού σε θέσεις οι οποίες είναι πιο αναγκαίες για μια εντονότερη και αποτελεσματικότερη στο πεδίο τώρα», πρόσθεσε ο υπουργός.

    15.000 αστυνομικοί «ξοδεύονται» για VIP

    Δημοσίευμα του The Toc αποκάλυψε ότι περίπου… 15.000 αστυνομικοί φυλούν πολιτικούς, επιχειρηματίες, δικαστικούς, δημοσιογράφους, διπλωμάτες και άλλους χαρακτηρισμένους «στόχους». Περίπου 3.000 αστυνομικοί υπηρετούν στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός απασχολείται στη φύλαξη δημόσιων προσώπων.

    Σε αυτόν όμως προστίθεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι ή διατίθενται σε συνοδείες υψηλών προσώπων, συνοδείες και φυλάξεις κατοικιών και κτιρίων.
    Ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται σε φυλάξεις αυξάνεται ακόμη περισσότερο, προερχόμενος από Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας. Με ονομαστικές διαταγές περίπου 1.500 αστυνομικοί που υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήμα και 600 από Τμήματα Ασφαλείας, απασχολούνται στις στατικές φυλάξεις οικιών υψηλών προσώπων που διαμένουν στους τομείς ευθύνης τους.


    Από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών φύλαξης, περισσότεροι από 1.000, διατίθεται για την ασφάλεια υψηλόβαθμων δικαστικών λειτουργών, και δικαστών που δικάζουν σοβαρές και σημαντικές υποθέσεις υψηλού βαθμού επικινδυνότητας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ