20.2 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
More

    Ο «προστάτης» του συλληφθέντα Διοικητή του ΑΤ Ιου – Το παρασκήνιο και η παράνομη δράση του στην Μύκονο με… πλάτες

    H σύλληψη του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος στην Ίο έχει προκαλέσει σάλο τόσο στην ελληνική κοινωνία για τη δράση του, όσο και στο εσωτερικό της Αστυνομίας για τις υψηλές διασυνδέσεις του.

    Η σύλληψη του 38χρονου αστυνομικού μάλιστα έχει αρκετό… παρελθόν, καθώς στη Μύκονο ήταν αρκετά τα περιστατικά και οι καταγγελίες από επιχειρηματίες του νησιού. Όπως σας έχει αποκαλύψει τις τελευταίες ημέρες το «Law and Order» η «υψηλή» προστασία που λάμβανε ο 38χρονος αστυνομικός, δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει τελικά. Μία «προστασία» που έγινε γνωστή μέχρι και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπάρχει έντονη ενόχληση για όλη την υπόθεση, σε μία περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών σε καθημερινό επίπεδο.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και πως συνδέονται πρόσωπα και γεγονότα (ακόμη και με την πρωτοφανή καρατόμηση του τέως αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Σκούμα) και για τον λόγο αυτό αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις το προσεχές διάστημα. Και αυτό διότι εμπλέκονται άμεσα πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ή να έχουν ακόμη «σύνδεση» με το Μέγαρο Μαξίμου και με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Για τον λόγο αυτό απαιτείται άμεσα η «κάθαρση», ώστε να πάψει αυτή η εικόνα αποσύνθεσης της ΕΛΑΣ με πολλά συμβάντα διαφθοράς στο εσωτερικό της.


    Η δράση του 38χρονου στη Μύκονο και η… παρέμβαση

    Νομικός εκπρόσωπος ομάδας επιχειρηματιών της Μυκόνου μίλησε στην «Καθημερινή» και ανέφερε ότι είχε προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία για τη δράση του αστυνομικού από το 2017 μέχρι το 2019. Σε αυτή την καταγγελία συμπεριελάμβανε ακόμη έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ήταν στο νησί, καθώς και επαγγελματίες της Μυκόνου.

    Σε αυτή την καταγγελία αποκαλύπτεται και η δράση του. Ο ίδιος πήγαινε σε beach bar της Μυκόνου χωρίς να έχει πάρει εντολή από ανωτέρους του και βεβαίωνε πρόστιμα για την εκμετάλλευση της παραλίας, ώστε εν συνεχεία να έρθει σε συμβιβασμό με την επιχείρηση και να εισπράξει μεγάλα ποσά για να κάνει τα στραβά μάτια.


    Το φθινόπωρο του 2019 μετά τις πρώτες πληροφορίες-καταγγελίες μετατέθηκε δυσμενώς σε μικρότερο νησί των Κυκλάδων, ωστόσο πήγαινε στη Μύκονο για να συνοδεύει VIP. Και αυτό με εντολή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος είναι υπεύθυνων φρουράς υψηλών προσώπων.

    Τότε, αναφέρουν αστυνομικές, πηγές, υπήρξε παρέμβαση στα ανώτερα κλιμάκια του Αστυνομικού Σώματος, προκειμένου να παραμείνει στο «νησί των ανέμων», κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, φέρεται να «πλήρωσε» με την καρατόμησή του εκείνη την άρνηση.

    Τρία χρόνια μετά, το 2022, ανέβαλε τη Διοίκηση του ΑΤ της Ιου. Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη όπου και συνελήφθη για την παράνομη δράση του, μαζί με έναν 66χρονο μηχανικό.

    Απολογήθηκε στον Ανακριτή της Νάξου και πλέον αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, όπως βαριά δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας. Ο μηχανικός είχε τον ρόλο του μεσολαβητή με τους επιχειρηματίες, όπου και αποσπούσαν από κοινού μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε ο Διοικητής του ΑΤ (συνεργός σύμφωνα με το κατηγορητήριο) να μην βεβαιώνει παραβάσεις και πρόστιμα.

    Πως φτάσαμε στην σύλληψη του Διοικητή και τα 30.000 ευρώ

    Πως φτάσαμε όμως στην σύλληψη του 38χρονου υπαστυνόμου; Τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν νεότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για τη δράση του, καθώς έγινε καταγγελία από ζευγάρι επιχειρηματιών στη Ιο ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ για να μην βεβαιωθεί πρόστιμο για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν και παράλληλα να σταματήσουν και οι έλεγχοι μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου. Τις 10.000 ευρώ θα έπαιρνε ο μηχανικός και τις 20.000 ευρώ ο υπαστυνόμος. Εν συνεχεία έγινε άρση απορρήτου στα κινητά των υπόπτων, αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι του μηχανικού με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

    Στις 21 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία έστησε την… παγίδα. Έγινε συνάντηση της ιδιοκτήτριας με τον μηχανικό, παραδόθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αμέσως μετά έγινε η σύλληψη του. Ο μηχανικός εν συνεχεία συνεργάστηκε με την ΕΛΑΣ για να έχει ευνοϊκότερη ποινή, τηλεφώνησε στον Διοικητή του ΑΤ Ιου για να παραλάβει το μερίδιο του και όταν ο τελευταίος κατέφτασε στο σημείο συνάντησης έγινε και η δεύτερη σύλληψη. Μετά από έρευνα στο σπίτι του Διοικητή, βρέθηκε ένα ποσό σε μετρητά, κλειδί τραπεζικής θυρίδας, τα οποία δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα.

    Πλέον, όλοι αναμένουν τις σημαντικές αποφάσεις-παρεμβάσεις για να… καθαρίσει η υπόθεση, με πρόσωπα που συνδέονται με την υπόθεση και (δυστυχώς) έχουν πρόσβαση στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ