15 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Πάτρα: Αγωνία για τον 6χρονο Θωμά που έπαθε ανακοπή – Οι γιατροί έκαναν «ψύξη» εγκεφάλου

    Ένα θετικό μήνυμα περιμένουν με αγωνία οι γονείς του μικρού Θωμά από τα Γρεβενά , που υπέστη ανακοπή καρδιάς και βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου στην Πάτρα, από το βράδυ της Τρίτης με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να αναστρέψουν την κατάσταση, καθώς διανύουμε το κρίσιμο 48ωρο.

    Το παιδί, σύμφωνα με το tempo24news, έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Μάλιστα κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο!

    Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή. Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα. Αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού δηλώνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ