14.6 C
Athens
12.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
More

    Πώς η Ελλάδα αποκτά το «πάνω χέρι» στη Μεσόγειο

    Εξελίξεις υπάρχουν στο ενεργειακό «παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Ελλάδα αποκτά το «πάνω χέρι».

    Σύμφωνα με το Star, ολοκληρώνονται οι δισδιάστατες σεισμικές έρευνες του Sanco Swift στα δύο blocks, νοτιο-δυτικά της Κρήτης, το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου. Το αν θα ακολουθήσουν και τρισδιάστατες, θα εξαρτηθεί από την επεξεργασία των ευρημάτων.

    Όλα πάντως «τρέχουν» πιο γρήγορα, γιατί το απαιτούν οι ενεργειακές και γεωπολιτικές συνθήκες. Άρα, το σενάριο να δούμε γεωτρύπανο στην περιοχή ακόμα και το 2025 είναι μεν… αρκετά αισιόδοξο, όχι όμως απίθανο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star από  αρμόδιες πηγές.

    Μάλιστα, οι επικεφαλής της ExxonMobil, έχουν δώσει εγγυήσεις στον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα -σε συνάντησή τους τον Δεκέμβριο- ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει το έργο τους, ούτε καν κάποια αντίδραση από πλευράς Τουρκίας ή Λιβύης.

     



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ